Sve ozbiljne institucije svoju kuću grade od temelja, a jedino Fudbalski savez RS odvajkada sve gradnje počinje od krova!

Upravo zahvaljujući krovu kuće fudbala Srpske, Murvet Bajraktarević je stigao do nominacije za najboljeg fudbalskog radnika 2017. godine, nagrade “Ilija Pantelić”, u organizaciji FSRS i “Sportskog žurnala”.

Murvetova limarsko-bravarska radnja “MBA” iz Usore, iz FBiH, radila je popravke na krovu FSRS i bila je to dovoljna preporuka, da uđe među pet kandidata za ovu nagradu.

Murvet Bajraktrević je predsjednik Skupštine grada Doboj i vodi “Slogu” iz Doboja, kojoj slijedi žestoka borba za opstanak u Prvoj ligi RS, pa se postavlja pitanje, po čemu je dotični zaslužan za nominaciju. Po sportskim rezultatima svakako nije, ali po limarsko-bravarskim radovima svakako jeste.

U Doboju su iznenađeni da se ovo ime našlo na listi za najboljeg fudbalskog radnika, ali odavno je PFS Doboj “otpisan” od Mile Kovačevića i Rodoljuba Petkovića, pa njihovi prijedlozi završavaju u korpi za otpatke.

Čast izuzecima u cijenjenom žiriju, ali i oni o Murvetu teško da znaju više od rečenice o fudbalskim temama, ali nekoga je ipak “progurao” na spisak.

Slična situacija je bila i prošle godine, kada je Dragan Aranđić – “Kalimero” ušao u borbu za najboljeg radnika. Poznat po restoranu “Kalimero”, gdje su Mile i Petko pojeli jagnjića i jagnjića, a što nisu uspjeli pojesti spremano je za ponijeti, ne samo za njih, nego i za ostale, komesare, kontrolore i drugu bulumentu. Zacrtani ciljevi su postignuti, na kraju je “Kalimero” zasjeo u Izvršni odbor FSRS.

Ostaje da se vidi da li će i Murvet prosperirati.