Povodom 4. februara Dana opštine i 28-godišnjice povrataka stanovništva iz izbjeglištva, nakon petomjesečne okupacije hrvatske vojske mrkonjićke opštine, u Mrkonjić Gradu je održan 18. Gradski turnir u malom fudbalu. Učestovao je 62 ekipe u pet kategorija.

U seniorskoj konkurenciji pobjednik turnira je ekipa Komotin iz Jajca, koja je u finalnoj utakmici sa 7:3 savladala ekipu Renta kar Šikman iz Mrkonjić Grada. Ekipa Komotina je dominantna bila u svim mečecvima i zasluženo osvojila pobjednički pehar turnira i novčanu nagradu.

-Što se tiče ocjene turnira, on je bio vrhunskog kvaliteta. Odlično organizovan, a posjeta je bila odlična. Gotovo svako veče dvorana je bila popunjena do posljednjeg mjesta. Moja ekipa Komotin osvojila je prvo mjesto, potpuno zasluženo – kaže fudbaler Komotina Aleksandar Munjiza.

Član Organizacionog odbora Borislav Šarić, kaže da je na turniru učestovalo 62 ekipe, što je rekordan broj do sada.

-Na turniru je bila rekordna i posjeta u sportskoj dvorani u Mrkonjić Grad. Turnir je bio vrhunski. Posjeta odličana. A gledaoci su mogli da uživaju u majstorijama najboljih fudbalara futsala iz Srbije i Bosne i Hercegovine – kaže Šarić.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Dejan Pavlović iz ekipe Komotin, dok je najbolji strijelac Aleksandar Munjiza sa 11 pogodaka, takođe iz ekipe Komotin , a golman Ognjen Blagojević iz ekipe Renta kar Šikman.

Tekst i foto: Slobodan Dakić