Dimitri Suharev ili Dima kako su ga popularno zvali navijači FK Sloboda Nova Banaka više nije fudbaler mrkonjićkog prvoligaša. Ovaj sjajni vezista, koji je u Slobodu Nova Banka stigao u proljećnom prelaznom ruku iz moskovske Lokomotiva, planira da karijeru nastavi u nekom od prvoligaških fudbalskih klubova u Srbiji.

U proljećnom dijelu šampionta u Mtel:Prvoj ligi Republike Srpske za Slobodu Nova Banka odigrao je 1.216 minuta(17 nastupa, šesnest puta je bio u startnoj postavi). Inače, Dimitri je ponikao u klubu Metalurg u Lipcenu u Rusiji i igrao je za mlađe selekcije Ruske Fedaracije. Ima 21 godinu i pred njim je sigurno velika igračka karijera.

Uprava kluba i saigrači od Suhareva, oprostili su se u nedjelju na zajedničkom druženju u restoru “NMS promet” u Podbrdu. Bio je to dirljiv oproštaj, jer Suharev je prvi fudbaler porijeklom iz Rusije koji je nosio dres Slobode. Predsjednik Upravnog odbora Borislav Šarić, Suharevu je uručio prigodan poklon i dres kluba sa brojem 10.

-Želim da se u ime uprave, stručnog štaba, navijača i fudbalera zahvalim Suharevu na dobrim igrama i velikom doprinosu da naš klub sačuva prvoligaški status. Želimo mu sreću i uspijeh u karijeri, da nađe dobar klub i da ostvari svoje snove da zaigra za neki veliki evropski klub. Naravno, ako ne uspije pronaći odgovarajući angažman, vrata našeg kluba su mu uvijek otvorena – rekao je Šarić.

Suharev se zahvalio na poklonu i rekoa da je srećan što je igrao za Slobudu i da je u Mrkonjić Gradu stako mnogo prijatelja.I da je zahvalan upravai kluba i saigračima na podršci.

Čudni su životni putevi! Pa i fudbalski put Suhareva, da iz Moskve stigne da igra fudbal u Mrkonjić Gradu. Sudbina je htejela da Suhareva, momka sa dugom kosom i „bistrog“ pogleda upoznam odmah po dolasku u Mrkonjić Grad. Ostavio je na mene utisak hrabrog i odvažnog momka. Obradaovali smo se susretu, a još kada sam ja uspio da prozborim nekoliko riječi na ruskom jeziku (koje još pamtim iz školskih dana). slatako smo se nasmijali!

To je bio „ključ“ da postanem blizak sa Dimom. Još akda smo ga ja i Slobodin ekonom Goran Goci Ljuboja pozvali na piće u obližnji restoran, bilo je jasno da je Dima naš prijatelj za cijeli život!

I iskreno, nedostajeće nam Dima!Vjerujem i svim navijačima FK Sloboda Nova Banka.Srećeno i s uvjerenjem da ćemo se opet negdje sresti!

Teskt i foto: Slobodan Dakić