Porodica Branko i Suzane Bilić iz Mrkonjić Grada živi i radi u Traunu-Linc u Austriji. Njihova 10-ogodišnja kćerka Kristina Kiki Bilić je izuzetno talanetovana za plivanje. Mlada Mrkonjićanka na takmičenju u Traunu, koje je održano prošlog vikenda nastupila je na otvorenom  plivačkom mitingu u ovom austrijskom mjestu i osvojila čak osam medalja!

-Nastupila sam na plivačkom takmičenju u gotovo svim disciplinama. Delfin je moja najbolja disciplina, ali plivam i u ostalim disciplinama. U svojoj kategoriji na ovom plivačkom mitingu osvojila sam osam medalja, po dvije zlatne i srebrene i četiri bronzane medalje. Presrećna sam što sam na ovom takmičenju osvojila toliko medalja. Redovno treniram i radujem se novim takmičenjima, ali i osvajanju medalja – kaže Kristina.

Mrkonjićani su prvi put saznali za ovu djevojčicu sa velikim srcem u januaru ove godine, kada se sa još dvadesetak momaka takmičila na Bogojavljenskom plivanju za časni krst na Malom jezeru Balkana. Nije pobjedila, ali je bila u grupi plivača koji su bili blizu pobjede. Još prije godinu dana je rekla roditeljima da želi da pliva za časni krst.

-Želim samo da plivam na Blakani! Hoću tamo, u našoj vodi, na našem zraku, među našim narodom – rekla je tada Kristina.

 Mada živi u Austriji i tamo pohađa školi, ova djevojčica emotivno je vezana za Mrkonjić Grad.

 -Za mene je moj Mrkonjić sve u životu i naljepši grad. Koristim svaki slobodan vikend da sa roditeljima dođem u svoj  grad. Da obiđem baku,  rodbinu, svoje drugare i da se  na Balknai “napojim” najljepšeg vazduha i napunim baterije za treniranje i nastupe na plivačkim mitinzima – kaže Kiki.

Koliko ova djevojčica voli Mrkonjić Grad, pokazuje i i to da na lađima ima srce i napis “MG”.

Ostaje nam da ovoj telentovanoj djevojčici poželimo mnogo uspijeha i dobrih rezulatata na takmičenjima i puno osvojenih novih medalja. I da jednog dana nastupa za reprezentaciju Srbije.

Tekst i foto: Slobodan Dakić