Fudbaleri mrkonjićke Slobode u četvrtoj kontrolnoj utakmici svladadali su Kozaru u Gradišci 3:1. Bila je to dobra kontrolna utakmica, koje je trenerima obje ekipe pokazala koliko spremi dočekuju star u Drugoj ligi-grupa Zapad, odnosno u Prvoj ligi.

Strijelci za Sloboodu su bili Srđan Mrzić, Ognjen Soldat i kadet Aleksandar Stanišić. To je ovom nadarenom dječaku, pred kojm je izgledna karijera, ako nastavi vrijedno trenirati, prvi gol za seniorsi tim.J edini gol za Kozaru postigao je Adis Hamzić.

Fudbaleri Slobode bolje su otvorili utakmicu i u prvom poluvremenu poveli sa 2:0. Domaći fudbaleri imali su nekoliko dobrih prilika, ali je na golu slobode bio sigurni Nikola Kljajić. Momak koji je ponikao i prošao školu fudbala u Slobodi, a potom branio za Krupu, a u prošloj sezoni za Laktaše.

Tako je uprava i stručni štab Slobode, konačano rješio pitanje još jednog kvalitetnog golmana. Jer je zbog povrede Đuro Kačavenda ne trenira i ne brani dvadesetak dana. A Filip Ratković ne trenira zbog radnih obaveza. Svoj debi za Slobodu, Klajić je obilježio sjajnim odbranama, što je dodatno dalo sigurnost u igri odbrane Slobode. Koja je imala velikih problema na golmanskoj poziciji, pa je branio dječak Dušan Travar.

Šef stručnog štaba Slobode Igor Mirković zadovoljan je pobjedom i igrom svoje ekipe, pogotovo u prvom poluvremenu.

-Što se tiče prvog ploluvremena bilo je dosta dobro. Mogu biti zadovoljan pristupom i odnosom prema igri. Naravno bilo je tu i lopših stvari koje ćemo nastojati ispraviti u narednom periodu priprema. Kozara je imala prvu šansu na utakmici, koju nije iskoristila a mi smo svoje dvije iskoristili i poveli sa 2:0, a kasnije i 3:0. U drugom poluvremenu pao je ritam utakmice, jer je bilo dosta izmjena u obje ekipe. Sve u svemu mogu biti zadovoljan. Želim da se zahvalim Kozari na gostoprimstvu i fer igri. Mi smo ovaj meč već arhivirali i okrećemo se pripremama da se što bolje pripremimo za star u šampionatu – kaže Mirković.

Inače, fudbaleri Slobode novu provjeru imaće u srijedu u Mrkonjić Gradu protiv šipovačke Gorice. Biće to revijalna utakmica koja će se igrati na Pomoćnom stadionu “Luke”, sa vještačkom podlogom i pod svjetlošću reflektora. Tim će biti ozvaniča predaja na upotrebu pomoćnog stadiona, koji će osim zvaničnika iz Republike Srpske prisustovati i gereralni konzul Srbije. Naime, Vlada Srbija i opština su obezbjedili sredstva za izgradnju jednog modernog stadiona, koji ima i reflektore. Tako će Mrkonjić Grad, uz Banjaluku, Bjeljinu, Modriču, Foču…imati fudbalski teren za odigravanje fudbalskih utakmica u noćnom terminu.

Treba reći da je u planu postavljanje reflektora i na glavni teren, sa prirodnom podlogom. Naime, prilikom izgradnje novog terena radnici “Mrkonjić puteva” i elektrodistributivnih preduzeća položili su podzemne elektro-kablove za reflektore.

Kada će glavni teren dobiti rasvjetu, za sada se još ne zna. Mada planovi postoje da se i taj projekat, kao i rekonstrukcija i natkrivanje tribina realizuje. Te izgradnja novih klupskih prostorija i uprave zgarade.

Tekst i foto: Slobodan Dakić