Fudbaleri mrkonjićke Slobode u prijateljskoj utakmici u Banjaluci, odigrali su nerješeno 1: 1 sa premijerligašem Borcem. Bila je to odlična fudbalska predstava u koji su Mrkonjićani odlično parairali Banjalučanima, koji su u ovom meču igrali sa kombinovnaim sastavom. S fudbalerima koji nisu igrali u Posušju i koji imaju manju minutažu u prevenstvenim mečevima.

Gol za Slobodu postigao je štopre Duško Mitrić, koji se u tim varatio nakon duže pauze zbog povrede. Igaro se treći minut. Sjajna akcija Slobde, povratana lopta brzonog Srđna Mrzića na koju natrčava Mirić i šalje neodbranjivo pod prečku.

Istini za volju domaći fudbaleri imali su imali nekoliko prilika za pogodak, a promašili su i penal. Ipak, uspijeli su da izjednače, mada su svoje prilike imali i fudbaleri Slobode. Sve u svemu dobra fudbalska predstava, koja će trenerima poslužiti u pripremi ekipa za prevenstvene utakmice.

Šef stručnog štaba Slobode Igor Mirković, zadovoljan je igrom svoje ekipe i rezultatom.

-Odigarali smo jednu dobru utakmicu, kao da je bila prvenstvena. Zadovoljan sam igrom, ali uvijek ima prostora za napredak i još bolju igru. Nismo imali u planu da igramo još jednu kontrolu utakmicu ove sedmice. Ali smo na poziv naših sportskih prijatelja iz Borca prihvatili da odigramo meč. Jednostavno Fudbalski klub Bora, mnogo nas je zadužio. Kada nismo imali gdje da treniramo i igramo utakmice, oni su nam izlazilim u susret. To se ne zaboravljava i mora da se cijeni i poštuje. Sada smo u prilici da im se revenširamo i uvijek su dobro došli da budu naši gosti u Mrkonjić Gradu. Imamo dva izvanredna terena, sa vještačkom i prirodnom podlogom. I sigrurno Borcu bi dobro došlo gostovanje i u našem gradu – kaže Mirković.

Inače, fudbaleri Slobode u miru se pripremaju za start u šampionatu Druge lige-grupa Zapad. Spremno dočekuju novog drugaoligaša Ukrinu. Meče se igra u nedjelju 15. avgusta u 17 časova i 30 minuta. Za meč svi fudubaleri su za sada zdravi i spremni, osim veziste Nebojše Stjepanovića, koji već duže vrijeme ne trenira zbog povrede.

Slobodan Dakić