Iako su na terenu završili ka drugoplasirani na drugoligaškom Zapadu, čestitajući šampionu FK Omarska ulazak u Prvu ligu Srpske, neće biti iznenađenje, ako u istom rangu zaigra i Sloboda iz Mrkonjić Grada!

Naime, pred Izvršnim odborom FSRS koji zasjeda sutra (četvrtak 12.00 časova) je nekoliko važnih tačaka, između ostaloga i sastav liga, prije svega onog elitnog takmičenja.

SUTRA IZVRŠNI ODBOR FSRS: Hiljadu pitanja, traže se odgovori?!

Mjesto Krupe popunjava Leotar u Premijer ligi BiH, ali ukoliko IO sastav iz kanjona “Tijesno” smjesti u najniži rang takmičenja, ostaje jedno prazno mjesto, a s obzirom da Krupa dolazi iz zapadnog dijela, to bi mjesto po automatizmu trebalo da pripadne Slobodi iz Mrkonjić Grada!

Inače, u ovom klubu uveliko traju radovi na infrastrukturi, stadion “Luke” poprima izgled savremenog borilišta, a u tu je i izgradnja pomoćnog terena sa vještačkom travom, tako da sa te strane Mrkonjić Grad bez problema može odgovoriti svim zahtjevima.

Naravno, trebaće pojačati i ekipu, kao i sve ono što prati sportski sektor, ali to je već potpuno druga tema, uz opasku da Mrkonjićani prihvate nastup u eliti Srpske. Čeka se poziv iz Aleje Svetog Save u Banjaluci…..