Ključ svih dobrih rezultata, pobjeda i trofeja dolazi ispred svog gola. Svjesni su toga i u Borcu, pa su pojačali rad sa čuvarima mreže. Angažovan je Siniša Mrkobrada, po mnogima jedan od najboljih trenerskih golmana na ovim prostorima. Dobio je zadatak da brusi dva supertalenta Nikolu Ćetkovića i Luku Damjanovića, i da drži formu iskusnom Pavloviću.

– Eto, vratio sam se u Borac ravno 20 godina poslije odlaska. Ni u snu nisam mogao sanjati da će toliko trebati da se ponovo nađem na Gradskom stadionu, ali nikada nije kasno, kad postiji volja, a vidim da postoji – započinje priču Mrkobrada.

I sam ističe da je važno, kakav materijal ima među stativama.

– Imam sreću da radim sa tri jako dobra golmana. Pavlović je prošao mnogo toga, imao do sada karijeru za respekt i vjerujem da još mnogo može dati Borcu u nekim novim uspjesima kluba. Ali imam sreću da radim i sa dvojicom momaka koji predstavljaju ono najbolje što BiH ima kad su mladi golmani u pitanju. Ćetković koji je debitovao i za A tim i Damjanović koji je U-19 reprezentativac. Za sada imamo jako dobru komunikaciju, mislim da su svjesni da sve što tražim od njih ima samo jednu svrhu, a to je da oni budu što uspješniji i učinkovitiji na golu. Očekujem da njihovi nastupi u ovoj polusezoni budu još uspješniji nego do sada i da će svojim angažmanom potvrditi da se radi o natprosječno talentovanim golmanima. Shvatam da im je naporan ovaj dio priprema ali to jednostavno mora biti tako i drugi put ne postoji – poručio je Mrkobrada.

Važna karika svega jeste i sportski direktor Tomislav Ivković, legendarni golman Dinama, Crvene zvezde, Sportinga, reprezentacije Jugoslavije.

– Naravno, dolazak Ivkovića u klub daje jednu novu dimenziju tom golmanskom dijelu kluba i oni kao golmani koji tek ulaze u ozbiljan seniorski fudbal su jako sretni što imaju priliku da čuju i njegovo mišljenje i njegove sugestije i kritike. A i ja sam počastvovan ukazanom prilikom da sarađujem sa čovjekom koji je toliko toga prošao i kao golman i kao trener – kaže Mrki, koji ima i veoma uspješnu golmansku akademiju “Prva rukavica”.

Za kraj iz Antalije poručio je samo ovo:

– Ovdje smo u raju da bi prošli pakao i na proljeće zaključali gol Borca. Nismo daleko od željene forme, jer rad mora dati rezultate – zaključio je Siniša Mrkobrada, trener golmana u FK Borac.