Uz meč u Istočnom Sarajevu gdje se sastaju Slavija i Zvijezda 09, duel u Krupi na Vrbasu između Željezničar Sport Team i Rudar Prijedora privlači najviše pažnje ljubitelja fudbala.

Lider iz Prijedora igra kao preporođen, vezali su nekoliko mečeva u kojima su izašli kao pobjednici pa na krilima tog optimizma i dolaze u goste ubjedljivo najmlađoj ekipi u eliti Srpske. S druge strane Željezničar je konačno probio i led u gostima, došavši do prvog trijumfa na strani, u igri su za plasman u Ligu šest, i sa te strane imaju svoju jasnu računicu, po svaku cijenu ne izgubiti utakmicu!

Željo je uz malo sreće mogao biti barem u ravnini sa vodećim ekipama, ali neiskustvo mlađarije koju na svojim plećima vuče Krunić koštala je četu s ” Predgrađa” barem desetak bodova. Ipak, i pored tih svih nedostataka, imena Bosančića, Markovića, Pavlovića, Bilala, Petkovića, Malića, Čolića, Šaule, Ostojića…. ostavili su i te kako traga na prvoligaškoj sceni, jer i pored poraza, niko ih nije nadigrao da bi se “crvenili”.

Rudar odlično poznajemo, uostalom kao i oni nas. Nema tu tajni, karte su otvorene, vjerujem da u jednom meču u kojem ćemo dati sve od sebe možemo parirati rivalu iz Prijedora. Naš adut biće elan nakon pobjede u Doboju, i to bi moglo da nas nosi daleko. Igrali smo sa svim ekipama, sa nekim i po dva puta, i vidjeli smo da možemo parirati svima. Rudar jeste lider, ali i mi vidimo svoju šansu u tom meče – poručio je Branislav Krunić, trener -igrač Željinog tima.

Duel u Krupi mogao bi biti i nastavak svega onoga što se dešavalo u prvom dijelu sezone, kada je meč u Prijedoru imao nekoliko poluvremena. U prvobitnom subotnjem terminu “ljetnji pljusak” odgodio je utakmicu, a razlog nije bila kiša, već što nije bilo linija na terenu! Meč je odigran četiri dana kasnije, a domaćin je slavio sa 2:1.

Duel u Krupi na Vrbasu igra se u petak, 17. novembra sa početkom u 13. 30 časova.