Članovi omladinskog odbora Fondacije “Mozaik” uručili su lopte i majice fudbalskom klubu Hercegovac iz Bileće u okviru projekta “Nek se lopta kotrlja” za koji su aplicirali mladi treneri ovog kluba.
Projekat je realizovan u okviru programa Omladinske banke u Bileći, a finansirala ga je Fondacija “Mozaik”.

– Veoma smo ponosni na sve omladinske inicijative koje realizujemo u našem gradu, a poseban značaj imaju ovakvi projekti čiji je cilj razvoj sporta. fudbalski klub je veoma uspješan kolektiv i nadam se da će ova donacija dodatno motivisati momke da održe dobre rezultate koje postižu – rekla je novinarima koordinator Omladinske banke Dejana Janjić.

Ona je navela da je u okviru ovog projekta, za koji su aplicirali mladi treneri ovog kluba Božo Rogač, Nikola Lisov i Miomir Biberdžić, Fudbalskom klubu Hercegovac danas donirano 20 lopti, 45 majica za pionire i kadete i drugi sportski rekviziti.

Trener Hercegovca Božo Rogač zahvalio je fondaciji “Mozaik” za donaciju, istakavši da će im dobijeni sportski rekviziti olakšati rad na treningu sa mladima.

Rogač je rekao da Fudbalski klub broji svakim danom sve više dječaka i dodao da u mlađim selekcijama postižu odlične rezultate.

Mladi fudbaleri Hercegovca odigrali su utakmicu protiv škole fudbala Leostars iz Trebinja.