Kapiten Fudbalskog kluba Sutjeska Nikola Mojović odigrao je 250. meču u dresu fočanskih plavo-bijelih na utakmici kupa protiv banjalučkog “Borca!
Na jubilarnoj utakmici Mojović je bio posebno raspoložen, bilo ga je na svim dijelovima terena, pravio je prodore čas na desnoj, čas na lijevoj strani, ostavljajući iza sebe protivničke igrače, a Sutjeska je povela nakon kornera koji je on izveo.

Mojoviću je, uoči meča, povodom jubilarnog nastupa, legendarni igrač i trener Sutjeske Ante Šimović uručio dres sa brojem 250.

Nakon meča, u kojem je Borac pobijedio na penale, Mojović je istakao da voli ovakve utakmice, naboj i adrenalin, te da su pokazali da su pravi kolektiv.

BORCU DRAMA POKRAJ ĆEHOTINE! (FOTO/VIDEO)

– Sjajna utakmica u kojoj su navijači mogli da uživaju. U nekim dijelovima meča bili smo čak bolji od Borca, imali smo svoje šasne. Na kraju, penali su lutrija, na penalima nikad ne mora značiti da je pobijedio bolji. Zahvalio bih se našim divnim igračima, koji su nas podržali i još jednom bili naš 12. igrač. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima – rekao je Mojović.

Dres prvog tima kluba u kojem je prethodno prošao sve omladinske selekcije, ovaj vezni fudbaler rođen 1991. godine, prvi put je obukao kada je imao 16 godina, 2007. godine protiv Famosa iz Istočne Ilidže, a prvi gol postigao je protiv banjalučkog BSK-a.

On je bio član jedne od najboljih generacija fudbalera iz Foče koja je 2009. godine bila jesenji šampion Prve lige Republike Srpske.

Mojović je u bogatoj karijeri nastupao za više klubova iz Srbije, Crne Gore i BiH- Vojvodinu i Proleter iz Novog Sada, Čelik iz Nikšića, Zetu iz Golubovaca, Drinu iz Zvornika, Borac iz Banjaluke, Radnik iz Bijeljine, Zvijezdu iz Gradačca, Olimpik iz Sarajeva.

Igrao je Vojvodini u vrijeme kada su dres tog kluba nosili Dušan Tadić i Aleksandar Katai.

Osvajao je titule prvaka i Republike Srpske i Federacije BiH i to sa banjalučkim Borcem i sarajevskim Olimpikom, a u oba navrata Mojoviću je trener bio Darko Vojvodić, sadašnji predsjednik Sutjeske, baš kao i prilikom osvajanja jesenje titule sa Sutjeskom 2009.

Nikola Mojović, nakon povratka u svoj matični klub kao da je tek počeo karijeru, iz godine u godinu igrao je sve bolje, pa je tri godine u nizu proglašavan za najboljeg igrača Prve lige, jedini u istoriji ovog takmičenja.

On je na 250 utakmica postigao 94 gola za Sutjesku.

Mojović je ispričao da nije znao do prije neki dan da mu se bliži 250. utakmica.

-Dobio sam lijep poklon. Zahvaljujem se ljudima koji su vodili računa o statistici i nadam se da ću i u narednim godinama biti pravi kapiten i vođa kluba – poručio je Mojović.

Mojoviću je priznanje odao i legendarni fudbaler, šef stručnog štaba banjalučana Vinko Marinović.

– Sutjeska ima veoma dobru ekipu. Čestitao bih Mojoviću na tolikom broju utakmica koje je odigrao. Vidi se da ima liderstvo, a ovdje je već dugo vremena i dosta toga je pokazao – rekao je Marinović.