Kapiten prvoligaša Sutjeske Nikola Mojović nije baš zadovoljan kako Fočaci izgledaju u pripremnom periodu, ali smatra da u preostalih 15 dana sve to može da se ispravi.

Izabranici Zlatka Radovića su poprilično napunili baterije, ali je primijećeno dosta nedostataka na taktičko-tehničkom planu kroz kontrolne utakmice.

– Vrijedno smo radili u prethodnih tridesetak dana otkako su počele pripreme i u četiri kontrolna susreta smo zabilježili tri pobjede. Izgubili smo od Igmana iz Konjica 0:2, a savladali Famos iz Istočne Ilidže sa 2:1, višegradsku Drinu HE sa 3:2 i Kolinu iz Ustikoline sa 3:1. Ako gledamo rezultatski, sigurno možemo biti zadovoljni, ali igra nije bila na nivou – naglasio je Mojović.

Osvrnuo se na posljednji meč protiv Koline u kojem su strijelci osim njega bili još novajlija u ekipi Dejan Đerić i Slaviša Ristović.

– Osim efikasnosti, sve je bilo za zaborav. Dosta smo griješili u pas igri, taktičkim zamislima i treba svi da se zabrinemo, jer nam se to dešava u svakoj utakmici. Ostale su još ove dvije sedmice da sve to pokušamo ispraviti kako bismo spremno dočekali nastavak sezone – nastavio je Mojović.

Fočaci će u subotu u generalnoj provjeri igrati protiv federalnog prvoligaša Goražda, a onda će u prvom proljećnom kolu gostovati kod Kozare u Gradišci.

– Sa 25 bodova smo bezbrižni na 11. mjestu, ali ne smije biti nikakvog opuštanja u nastavku sezone, jer bismo se začas mogli naći u teškoj situaciji. Zato ovo preostalo vrijeme do nastavka sezone moramo maksimalno dobro da iskoristimo – dodao je Mojović.