I da nije sve tako crno u modričkom fudbalu pokazuje sledeća prič iz predgrađa grada podno Majne…..

Kadeti modričkog Omladinca osvojilo su prvenstvo u Omladinskoj Ligi, grupa Modriča – Šamac za sezonu 2023/2024.

Omladinac je u poslednjem kolu savladao kadete Crkvina rezultatom 6:0. Mladi fudbaleri iz modričkog “predgrađa” u ovoj sezoni su osvojili 35 bodova sa skorom od 11 pobjeda, 2 neriješena rezultata i jednim porazom. Listu strijelac Omladinca predvodi Marko Krstić sa 12 pogodaka, prate ga Nenad Đaković sa 10 te Marko Lazić sa 6 pogodaka.

Ova titula je potvrda dobrog rada unutar škole fudbala koja je formirana 2022. godine, a poslednjih godinu dana školu vode braća blizanci Siniša i Ljubiša Sarkić koji su za nepunu godinu uspjeli iznjedriti kadetskog prvaka. Titula dobija na značaju time što su kadeti fudbalskog kluba Omladinac ubjedljivo najmlađa ekipa prvenstva.

Škola Fudbala Omladinac broji preko 60 članova (većinom djeca iz naselja) koji su raspoređeni u nekoliko selekcija i sa svim selekcijama rade braća Sarkić.

Takođe, uspjehe biljezi i seniorski tim fudbalskog kluba Omladinac, u Regionalnoj ligi grupa “Centar” zauzimaju četvrtu poziciju, te su uspijeli izboriti finale Opštinskog kupa koje će se igrati 22. juna na gradskom stadionu “Dr Milan Jelić” pod svjetlošću reflektora u 20.00 časova, gdje Omladinac brani pehar osvojen prošle godine.

Treba napomenuti da je seniorski tim sastavljen od igrača koji su nekada nastupali za Alfa Modriču, te od igrača koji su nastupali u Prvoj i Drugoj ligi Srpske, a sa klupe predvodi ih takođe modrički stručnjak Drago Svitlica.

Infrastrukutra kluba napreduje iz dana u dan, a škola fudbala te seniorski tim ima veliku podršku ljudi u klubu te mještana naselja koji su svaku utakmicu 12-i igrač

Najveći uspjeh FK Omladinac je plasman u 1/16 finala kupa Republike Srpske gdje su prošle godine izbačeni od prvoligaša iz Kozarske Dubice golom u 85. minutu s bijele tačke.

Jedna lijepa, zdrava priča iz modričkog “predgrađa”, koja budi nadu u bolje sutra sveukupno modričkog fudbala….