Virus korona je realnost i sa tim treba naviknuti da se živi i radi. Nažalost i sport je osjetio te posljedice, i mora se prilagođavati njima.

A, za sada sve vezano za virus korona najviše je pogodio prvoligaša Republike Srpske Alfa Modriču, jer čak 15 fudbalera nalazi se u izolaciji.

– Imamo jednog igrača koji je zaražen. Kada su se pojavili simptomi, on nije dolazio na treninge, ali je odigrao poluvrijeme utakmice protiv Rudar Prijedora i otišao kući. I zbog toga su nam odlukom nadležnog organa u izolaciji 15 igrača. Kompletna prva postava, i to do 3. avgusta – naglašava sekretar Alfa Modriče Petar Stojanović.

A, šampionat Srpske kreće 8. avgusta, št znači da će modričani u novu sezonu ući gotovo bez priprema.

– Veliki problem nam predstavlja sve ovo, jer ćemo morati pripreme ponovo raditi pred samo prvenstvo. Sve dluke nadležnih organa ćemo ispoštovati u svakom slučaju, jer nam je zdravlje igrača najbitnije. Jedina smo ekipa u Srpskoj, ali i BiH koja je na ovaj način zatvorena, ostali koji su imali, imali su izolovanih do 4-5 igrača maksimalno. Jeste teško, ali izdržaćemo – nastavlja priču Petar Stojanović, sekrtar prvoligaša “ispod Majne”.

Kada je u pitanju zdravstveno stanje prvotimca koji je pozitivan na virus korona, ono je stabilno.

– Imao je nekoliko dana temperaturu i malaksalost, ali sada se dobro osjeća – zaključio je Stojanović.

Podsjećamo, Alfa Modriča u prvom kolu na svom terenu igra sa Podrinjem iz Janje.