Modričani trčali 28 kilometara za 28 godina Srpske!


Članovi Atletsko rekreativnog kluba Modriča su na samo njima svojstven način čestitali 28 rođandan Republici Srpskoj, tako što su organizovali trku i istrčali 28 kilometara ulicama Modriče!

Modrički atletičari su trku nazvali “Modriča za zdraviju Srpsku – 28 kilometara za 28 godina Republike”.

Atletičar Boško Božić, sin poginulog borca, prvi je stigao na cilja iako trka nije bila takmičarskog karaktera. Odmah za njim je stiglo još sedam atletičara koji su istrčali svih 28 kilometara. Žarko Jovanović je takođe stigao do cilja, naglasivši da je to bio poseban osećaj.

-Za mene, a vjerujem i za sve koji su uzeli učešće, ovo je bio poseban osećaj. Bila mi je čast da trčim za Srpsku, znam koliko je to važno. Ova trka je bila više nego uspješna. Bitan je ovo događaj. Izuzetno mi je drago što smo ostvarili cilj i na ovaj način čestitali rođendan Srpskoj – zaključio je Jovanović.

Trku “28 kilometara za 28 godina postojanja” trčalo je ukupno 18 takmičara, među njima i Lara Gajić, koja ima tek devet godina.Ona kao i ostalih deset takmičara držali su se poznate Kubertenove “Važno je učestovati” jer nisu uspjeli da baš svih 28 kilometara pretrče.

– Bila mi je čast da trčim ovu trku sa starijim od sebe. Drago mi je što sam trčala za svoju Republiku Srpsku – rekla je devojčica Lara.

Boško Božić

Organizatori trke Atletski rekreativni klub Modriča i njegovi članovi želili su da se i na ovaj način čestita 28 rođendan Republici Srpskoj.

-Drago mi je da smo po izuzetno hladnom vremenu imali dobar odziv rekreativaca i atletičara našeg kluba. Ponosni samo na ovu trku a ideja je da se osim čestitke Srpskoj uputimo poruku, da samo zdravo i sposobno stanovništvo čini zdravu i jaku Republiku Srpsku, koju mnogo volimo – rekao je Danilo Vasiljević u ime organizatora trke.

Pored ove trke u Modriči je ovih dana održano niz manifestacija posvećenih 28. rođendanu Republike Srpske, kao što je parastos i polaganje cveća na spomenik poginulim borcima i istinskim stvaraocima Republike Srpske, defile automobila modričkim ulicama okićenih simbolima Srpske, vatromet.

“Večernje novosti”

Next post Deda Mraz obradovao djecu fudbalskih veterana!

Previous post Vranješ do ljeta 2023. u Borcu!

Nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Unesite kod sa slike *

error: