Iako su fudbaleri Jedinstva u ovaj susret ušli kao favoriti, bodovi su otišli za Posavinu! Mladost je slavila u Žeravici u okviru 7. kola na drugoligaškom Zapadu (0:2).

Domaćin je bio ofanzivniji, a gosti su se orijentisali na kontranapade, i takva dva bijega urodila su plodom u drugom poluvremenu, kada su pogodili Perić i Hasić. Treba napomenuti da je domaćin od 70. minute igrao sa igračem manje, jer je isključen golman Đakušić koji je u idealnoj prilici na nepropisan način zaustavio Simeunovića.

Jedinstvu je malo toga šta polazilo za nogom, Škorić je promašio i penal u 27. minutu, a domaćin je u još dva navrata tražio od Tadića da pokaže na bijelu tačku, ali banjalučki arbitar ostao je nijem.

To svakako ne umanjuje veliku pobjedu tima iz Donje Slatine, koji su za Posavinu otišli kući pjevajući….

JEDINSTVO – MLADOST (DS) 0:2 (0:2)

Strijelci: 0:1 Perić (60), 0:2 Hasić (85). Stadion: SC”Drago Kovačević”. Gledalaca: 150. Sudija: Nikola Tadić. Pomoćnici: Nemanja Šestić (oba iz Banjaluke) i Darko Đekanović (Kotor Varoš). Delegat: Mladen Stupar (Novi Grad). Kontrolor: Dalibor Anđić (Prijedor). Žuti kartoni: Komljenović, Petrović, Škorić, Dujaković (Jedinstvo), Hasić, N. Ilić, D. Ilić (Mladost). Crveni karton: Stefan Đakušić (Jedinstvo) u 70. minutu. 

Jedinstvo: Đakušić, Tučić (od 70. Miljković), Stjepanović, Rosić, Kumić, Vukobratović, Škorić, Komljenović, Dujaković, Petrović, Kovljen. 

Mladost (VO): Lakić, Limić, Petruljević, D. Ilić, Hasić, N. Ilić, Simeunović (od 90. Ristić), Petrović, Perić, Maslić, Mićić.