ŽFK Mladost iz Glamočana, iskoristili su prvi slobodan vikend nakon završetka fudbalske sezone da se okupe u Tesliću i da zajedno sa svim djevojčicama odrade nekoliko treninga ali i odigraju prijateljske utakmice.

-Odigrali smo tri utakmice, a protivnici su nam bile djevojčice iz FK Budućnost Banovići. Prvo smo odigrali utakmicu velikog fudbala 11v11, gdje su se naše djevojčice prvi put susrele sa velikim terenom. Disciplinovano, odgovorno, sa puno pasova i lijepih poteza, naše djevojčice su prikazale sve što smo radili u proteklom periodu i ostvarile pobjedu. Nakon toga odigrali smo dvije utakmice u sistemu 6+1, sa našim mlađim djevojčicama prtiv domaćeg Proletera.

Prva utakmica završena je rezultatom 3:0, a druga 1:0. Bilo je ovo lijepo trodnevno druženje, koje smo iskoristili kao pripremu za predstojeći turnir koji će naše djevojčice narednog vikenda odigrati u Hrvatskoj. Danas postoji toliko sportova koje mozete izabrati i kojima se možete baviti ili rekreativno ili profesionalno, u zavisnosti od talenta i afiniteta. Naše djevojčice su izabrale fudbal. Pozivamo sve djevojčice koje vole fudbal da nam se pridruže i budu dio ove lijepe sportske priče – naglasila je Marina Ševo, trener u ŠF Mladost, koja ima u svom sastavu i žensku sekciju.