Mladi 18-godišnji Saša Blagojević pruži odlične igre u dresu ljubljanske Olimpije, odnosno njihove selekcije U-19. Nakon jesenjeg dijela prvenstva, “zmajčeki” su drugoplasirani sa dva boda zaostatka iza vodećih Domžala, ali i sa dvije utakmice manje, pa se očekuje veliko borba za prvaka Slovenije u nastavku prvenstva.

Blagojević igra na poziciji centralnog defanzivca, a nastupio je na devet utakmica, postigavši i jedan pogodak. On je rođen 26.03.2004. godine i dolazi iz Gorenjske (Radovljice). Fudbalski put započeo je Lescu, potom nastupao za Triglav iz Kranja, da bi prije dvije godine došao u Olimpiju iz Ljubljane.

Pošto mu je otac sa naših prostora, postoji veliki interes da ovaj mladi fudbaler već u ovoj godini obuče reprezentativni dres. Za njegove usluge zainteresovani su Srbija, Bosna i Hercegovina, kao i Crna Gora.

Ostaje da se vidi, čiji će dres mladi Blagojević ponijeti.

– Drago mi je da moje igre u dresu Olimpije nisu ostale nezapamćene i da postoji interes određenih reprezentacija da nastupim za njih. Međutim, želim da se što bolje pripremim za narednu polusezonu i da nastavim u ovom ritmu, kao i da fudbalski napredujem, ističe mladi Blagojević.