Borba protiv nasilja nad ženama, podizanje svijesti o ženskom zdravlju, pravima i izazovima sa kojim se žene suočavaju u današnje vrijeme, cilj je kampanje koju Grad Banjaluka, sa nevladinim organizacijama, organizuje povodom obilježavanja Osmog marta.

Kampanju “Za život žena” koja, između ostaloga, podrazumijeva diskusije, panele, izložbe, sajam zapošljavanja i besplatne preglede, podržala je i kompanija Meridian.

Poseban poklon Banjaluci i njenim damama svakako je koncert Nine Badrić, koji je sinoć održan na Trgu Krajine u Banjaluci.

– Drago mi je što su naši prijatelji iz Meridiana dio i ove kampanje, kojoj je Grad Banjaluka posvetio cijeli mart. Meridian je mnogo puta do sada pokazao da na njih uvijek možemo da računamo, tako da je ovo samo logičan nastavak naše uspješne saradnje, koja će se nastaviti i ubuduće – naveo je gradonačelnik, Draško Stanivuković.

Gradonačelnik je čestitao Međunarodni dan žena, poručivši da nas obilježavanje ovog dana podsjeća na obavezu da svi zajedno, svojim trudom i djelima, ženama obezbijedimo bolji položaj u društvu.

Sa njim su saglasni i u Meridianu, gdje su istakli da godinama sprovode akcije s ciljem podizanja svijesti o rodnoj ravnopravnosti, a poseban akcenat stavljaju na borbu protiv nasilja nad ženama, dodajući da je podrška kampanji “Za život žena” očekivana.

U kompaniji Meridian više od 65% top menadžmenta čine dame, ravnomjerno zastupljene u svim sektorima poslovanja.

-Na ovaj način kompanija sopstvenim primjerom i modelom poslovanja pokazuje da je društveno odgovorna kompanija na djelu i da je jedina održiva rodna ravnopravnost ona koja uključuje ekonomsko osnaživanje žena. Zbog toga se može reći da je u Meridianu Osmi mart svakoga dana, što se, prije svega, vidi kroz institucionalnu podršku ženama zaposlenim u našoj kompaniji- navode u Meridianu.

Ujedinjene nacije ove godine obilježavaju Međunarodni dan žena pod parolom „Rodna ravnopravnost danas za održivu budućnost sutra“, apostrofirajući važnost borbe protiv rodno motivisane diskriminacije i nasilja kao presudne u borbi za održivu planetu uopšte. Standardi najveće svjetske organizacije ujedno su i temelji Meridianove korporativne politike.