Fudbaleri mrkonjićke Slobode i Borca u Kozarskoj Dubici odigrali su dobar kontrolni meč, oji su mrkonjićani riješili u svoju korist 1:0. Ako je suditi po ovoj utakmici, obje ekipe su spremne za start kako u drugoligaškim, tako i prvoligaškim vodama.

Važna pobjeda na gostujećem terenu u Kozarskoj Dubici! Zadovoljan sam „generalom“, igrom i pobjedom svoje ekipe. Teren u Dubici je bio porprilično loš i težak za igru za obje ekipe. Kontrolisali smo meč 75 minuta, gdje je domaćin imao penal koji nije iskoristio u prvom poluvremenu. Mi smo svoje prilike iskoristili i zasluženo pobjedili. Bile su još dvije, tri prilike na obje strane. Mi smo pogodili prečku, a jednom je domaća odbrana izbacila loptu koja je “šetala” po gol liniji. Na sreću domaći sastav nije kaznio te promašaje, jer su imali dvije stopostotne prilike. Sve u svemu jedna tvrda utakmica, koja nam je dobro poslužila, jer nas u nastavku šamiponata čeka teško gostovanje Progresu u Kneževu. Hvala domaćinima na gostoprimstvu i želim im mnogo sreće u nastavku šampionata u Prvoj ligi – kaže Mirković i nagalašava da je važno što u ovom meču njegova ekipa nije primlia gol.

I pored poraza Borac je ostavio dobru utisak i sigurno da spremno dočekuje početak šampionata u eliti Srpske. Ono što Dubičane brine je još nepoznanica, da li će u nastavku šampionata moći da igraju mečeve na svom terenu, jer još nisu izgradili tribine na svom stadionu što je jedan od uslova za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske. Očekuju da će Fudbalski savez dozvoliti da utakmice igraju na svom terenu.

Tekst i foto: Slobodan Dakić