I Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, izdalo je danas saopštenje u vezi nastavka zabrane fudbala u nižim ligama. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

S obzirom na veliko interesovanje sportske javnosti i veliki broj upita upućenih Ministarstvu porodice, omladine i sporta u vezi sa ubkažavanjem mjera kada je riječ o aktivnostima sportskih organizacija, obavještavamo javnost da, za sada, sve mjere ostaju na snazi. Trenutno je primjetno blago poboljšanje epidemiološke situacije, a Republički štab za vanredne situacije će pratiti epidemiološke parametre i ukoliko se nastavi trend poboljšanje, u skorije vrijeme i ublažiti mjere.

Republički štab za vanredne situacije je postepeno ublažio mjere i brojne sportske aktivnosti su dozvoljene. Zahvaljujemo se sportistima i sportskoj javnosti na razumijevanju i apelujemo na sve građane da poštuju propisane mjere, naročito u predstojećim prazničnim danima, kako bismo svi zajedno uticali na poboljšanje epidemiološke situacije.