Da se dobar rad isplati, da se za njega čuje dokaz su prvotimci Zvijezde 09 kao i Akademija  Zvijezda 09.   Nedavno je u Etno Selu Stanišići bila odabrana ekipa menadžera. Čuli su za klub, za talentovane igrače u mlađim kategorijama i došli su da se sami uvjere u ono što im je rečeno.

Predvodio ih je Slavko Petrović, a bili su tu još: Nils Erik iz Ejsberga, Jesper Rasumnsen predstavnik  Sonderjuska, Uve Rapodlder, Grads Filer , skaut Udinezea, Lui Šalije iz Dižona.

Oni su tokom boravka u Etno selu upoznali se sa uslovima u kojima žive i treniraju mladi igrači, da bi naklon toga prisustvovali i jednoj utakmici Zvijezdinih mlađih kategorija.

Predsjednik Zvijezde 09 dočekao ih je  uz želju da se saradnja nastavi.

-Željeli su tokom boravka kod nas, da se uvjere u sve segmente rada kluba i otišli su zadovoljni. Mislim da smo se polako počeli pozicionirati na evropskoj fudbalskoj karti. Ide polako, ali nismo ni očekivali brži napredak. Želimo sve segmenet rada, od seniora do onih najmlađih da držimo na visokom nivou i u tome uspjevamo. Doći će takvim radom i rezultati – zaključio je Boris Stanišić.