Sportsku scenu Srbije, ali i cijele bivše Jugoslavije napustio je Milan Valčić, popularni Valča, legendarni rukometni radnik, dugogodišnji sudija sa međunarodnim znakom, čovjek koji je taj trofejni sport imao u malom prstu. Umro je u Beogradu u 82. godini.

Profesor fizičkog vaspitanja, sportski radnik, rukometni trener, međunarodni rukometni sudija i dugogodišnji generalni sekretar Rukometnog saveza Jugoslavije. U rukometu je bio od 1950 godine. Bio je član RK „Železničar“ iz Beograda, trener Železničarske reprezentacije Jugoslavije na Svjetskom prvenstvu Međunarodnog sportskog saveza željezničara, sa kojom je 1966, u Poljskoj osvojio 1. mjesto. Obavljao je brojne funkcije u Rukometnom savezu Beograda, Rukometnom savezu Srbije i Rukometnom savezu Jugoslavije. Radio je kao profesor fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi na Zvezdari, da bi 1984. godine prešao na mjesto generalnog sekretara Rukometnog saveza Jugoslavije. Kao međunarodni rukometni sudija sudio je utakmice na svjetskim rukometnim prvenstvima 1970. u Francuskoj, 1974. u Njemačkoj, 1978. u Danskoj, za muškarce, 1975. u tadašnjem SSSR-u za žene, na Olimpijskim igrama 1972. u Minhenu, 1976. u Montrealu, 1980. u Moskvi i 1984. u Los Anđelesu. Bio je sudija na velikom broju međunarodnih takmičenja mlađih kategorija, Mediteranskim igrama, turnirima i kvalifikacijama. I kao profesor fizičkog vaspitanja i kao rukometni radnik bio je dobitnik brojnih nagrada i priznanja.

Imao je veliki broj prijatelja i s druge strane Drine, pogotovo u Doboju i Banjaluci, a njegov zlatni period veže se i zlatnom generacijom RK Borac, koja je polovinom 70-ih godina prošlog vijeka harala evropskim parketima. Telegrame saučešće između ostalih poslai su i njegovi dugogodišnji prijatelji, Miro Bijelić i Rade Radinković.

Komemoracija Mlana Valčića će se održati u petak 1. decembra 2017. godine u 10 časova u Beogradu, u prostorijama Rukometnog saveza Srbije, a sahrana je istog dana u 14 časova na Novom groblju u Beogradu.