Kako se približava 10. novembra, tako i raste temperatura oko toga ko će biti novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ono što je izvjesno jeste da Mehmed Baždarević neće ostati na klupi. U Igri su tri imena: Robert Prosinečki, Meho Kodro i Amar Osim. S obzirom da je “žuti” izjavio da neće na klupu niti jedne balkanske reprezentacije, ostaju nam Meho i Amar. A tu je “nedodirljivi” Dino Begić skovao plan: Vruć krompir dat je u ruke Radnoj grupi na čijem čelu je Ivica Osim, koji ako ima karaktera neće predložiti svog sina, što znači da je Meho Kodro jedan i jedini kandidat za selektora!

Na tragu toga bio je i sam Ivica Osim koji je poručio u cijeloj zavrzlami:

Od mene se očekuje vjerovatno da ja kažem ‘ne’ pošto stalno pričamo o korupciji, nepotizmu. Odmah nakon što bi Amar bio izabran u novinama bi bilo da ga je babo izabrao. Njemu to ne treba. Kriteriji su nam naopaki!

Na tu kartu i igra Dino Begić, koji bi barem privremeno kupio mir unutar FSBiH, jer bošnjačke strukture preferiraju upravo Kodru. Porodica Osim im je previše “jugonostalgičarska”, a danas to nije prenost u Sarajevu, uz sve to Begić se previše kompromitovao kao “fan” Želje, i još jedan igrač s “Grbavice” samo bi ga dodatno poljuljao, jer treba gledati i u komšiluk prema “Koševu”.

Međutim, i Ivica Osim je promjenio ploču, pa je u opširnom intervjuu za zagrebačke “Sportske novosti” dao zanimljivu izjavu dajući do znanja Begiću i ostatku društva da još malo razmisle do 10. novembra.

Amar ima uslove, pričati zna kad zatreba, ima i iskustvo, zreo je. Ako je pravi, neka bude, ne zbog prezimena – poručio je Ivica Osim.

Nova glavobolja za Begića i njegove poslušnike, jer po ko zna koji put skrojili su sudbinu bh fudbala ne pitajući struku, već gledajući najviše svoj lični interes.

A, gdje je tu Fudblaski savez Republike Srpske? Nigdje, oni se nikada nisu pitali, već su se zadovoljavali mrvicama iz Sarajeva. Zato i imamo status daleko od mnogo manjih, lige bez briga, umjesto arena njive i oranice, umjesto ozbiljnih klubova političke poligone gradskih otaca, umjesto ozbiljnog  kampa Žeravicu i Brodac….treba li dalje…..