Odavno je Matej Deket skrenuo pažnju na sebe, ali je ovu sezonu odigrao kao iz svojih dječačkih snova. Zatresao je Matej mrežu Borčevih rivala čak četrdeset puta, a o tom golgeterskom učinku raspisali su se i regionalni mediji.

Sa osmijehom, koji mu ne silazi sa lica, napadač Borčeve pionirske selekcije, priča o svemu što je sa ekipom prevalio tokom sezone.

-Na početku sezone cilj mi je bio da postignem 25 golova i smatrao sam da je to neki realan učinak. Međutim kako je sezona odmicala bio sam u sve boljoj formi, golovi su se nizali kao na traci i na kraju sam ostvario mnogo više od onoga što sam planirao. Prezadovoljan sam zbog tog učinka, a uvjeren sam da bi bilo još bolje da nisam morao da propustim neke utakmice – priča Matej.

Ponosan je na svaki dati gol, ali ga posebno raduje i jedan drugi učinak.

-Drago mi je što sam protiv naših najvećih protivnika igrao veoma dobro, a posebno sam ponosan što sam pored četrdeset postignutih golova imao i dvadeset asistencija. Ništa to ne bi bilo moguće bez mojih saigrača. Mi smo generacija koja, zajedno sa našim trenerima, diše kao jedan – kaže Deket

Borčevi pioniri premijerligašku sezonu okončali su na trećem mjestu tabele.

-Možemo da budemo zadovoljni ostvarenim na kraju sezone. Moram da pohvalim trenere Asmira Avdukića i Đorđa Rosića koji imaju fenomenalan odnos prema radu i u potpunosti su posvećeni našem igračkom napretku. Ponosan sam i na svoje saigrače. Zajedno smo prošli puno toga i smatram da smo svi, nakon ove sezone, postali još bolji igrači – kaže Matej koji je sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio Borčeve pionire.

Svoje ciljeve ne krije i mašta da jednog dana postane udarna napadačka igla našeg seniorskog tima.

– Drago mi je što sam potpisao višegodišnji ugovor sa FK Borac i što su mi u klubu ukazali povjerenje. Na meni je da radim, da treniram i da budem bolji iz dana u dan. Svoj san ne krijem-maštam o tome da zaigram za naš prvi tim na Gradskom stadionu u Banjaluci i da u Borčevom dresu tresem mreže – kaže Deket.

Put je to koji je već prošao njegov fudbalski uzor.

-Nemanja Bilbija je moj fudbalski uzor i divim mu se zbog svega što radi na terenu, ali i van njega. Uvijek je tu kada mi treba neki savjet i njegova podrška mi puno znači – kaže Deket