Medvjedica kojoj su u proljeće krivolovci odstrelili majku, postala je poznata u široj javnosti, ostala je da zimuje na planini Ozren kod Doboja, ali ne u nekoj od jazbina već je i dalje miljenica baze paraglajdera “Paragost”.

Meče je napunio devet meseci i izrasta u pravu medvjedicu, ali je i dalje “djetinjasta” i svojim ponašanjem najviše uveseljava mališane koji je posjećuju sa svojim roditeljima i u ove zimske dane. Takođe, gotovo da nema dana bez klipova na društvenim mrežama u kojima je Maša u glavnoj ulozi. U novijim medvjedica trčkara po zaleđenom jezeru Krčmarica, prima paketić od Deda mraza, grije se uz dimnjak i uz peć, upada u kolibu sa turistima i sa nizom drugih dogodovština.

– Osim toga što zna da držim ključ ispod otirača u kolibi gdje je hrana za nju, naučila je i mnoge druge stvari. Penje se uz drvo, igra se sa psima, a iako može da ode u šumu ne udaljava se previše iz baze. I dalje voli flašicu sa udrobljenim keksom, ali u posljednje vrijeme joj je kupus glavna poslastica – priča predsjednik Praglajding kluba i ovdašnje Gradske boračke organizacije Petar Tubić. 

On ističe da mu je i dalje ideja da da joj uredi stanište, jer medvjedica brzo raste i već na proljeće će se mijenjati uslovi njenog življenja i njene potrebe.

Do tada će “Paragost” biti njen dom, a Tubić je već ogradio manji dio imanja sa kolibom u kojoj je predviđeno da zimuje. Međutim, Maša više voli boraviti u nekoj od koliba u kojima je peć sa vatrom i grije se uz nju, ali ima osjećaj i ne približava se previše da bi se opekla.

“Večernje novosti”