Marko Brkić spada u plejadu najtalentovanjih fudbalera u Republici Srpskoj, ali i BiH. Momak rođen 2000. godine u Banjaluci, već uveliko osjeća barut premijerligaških duela, i u Etno Selu Stanišići važi za jednog od onih čije vrijeme tek dolazi, ali ni današnjica nije za baciti. To se najbolje vidjelo u duelu na “Grbavici”, kada je Brkić pretrčao kilometre na sredini terena i potpuno neutralizovao “plave” za istorijsku pobjedu Zvijezde.

-Stvarno je nevjerovatan osjećaj pobjediti veliki Željezničar na “Grbavici”! Znamo svi da je to jedan od najvećih klubova u državi i jedan od glavnih konkurenata za titulu. Dobro smo se spremili za tu utakmicu, dobro trenirali i to nam se vratilo. Cijela ekipa je ostavila srce na terenu – prokomentarisao je istorijski uspjeh svog tima u Sarajevu Marko Brkić.

Brkić je, inače, prošao sve mlađe reprezentativne selekcije BiH, sa U-17 bio na evropskom šampionatu u Engleskoj, a sa U-18 na mediteranskim igrama. Trenutno nastupa za U-19 selekciju, bio je standardan reprezentativac u kvalifikacijama u Irskoj, gdje se BiH tim nije uspio plasirati dalje.

-Na početku sezone sam igrao za juniore i kod bivšeg Šefa nisam dobio pravu priliku. Međutim, dolaskom Darka Nestorovića prekomandovan sam u prvi tim i polako sam počeo da skupljam prve minute u Kupu BiH, ali i  Premijer ligi. Poslednje tri utakmice sam igrao od prve minute i poklopilo se da vežemo tri pobjede koje će nam dosta značiti u borbi za opstanak. Nadam se da ćemo do polusezone skupiti još bodova, iako imamo težak raspored i na pauzu otići u sigurnoj zoni – nastavlja Brkić, koji je ponikao u banjalučkom Borcu, potom ga je put odveo na “Marakanu” u Crvenu zvezdu, da bi prije godinu i po postao stanovnik Semberije.

-Najbolji potez mi je bio dolazak u Zvijezdu 09, jer je to klub koji voli i cijeni mlade igrače. Dosta mi znači seniorski fudbal za dalje napredovanje, jer sam jedan od najmlađih igrača koji igraju ovu ligu. Teško mi je sa 18 godina poredati ciljeve, ali volio bi barem dvije godine igrati našu ligu, prije nego što krenem prema inostranstvu. Vjerujem u sebe, prije svega svoj rad, jer odrekao sam se mnogo toga, da bi danas bio tu gdje jesam, ali fudbal je nešto što teče mojim venama i onda mi ništa ne pada teško – zaključio je Marko Brkić, nova zvijezda Zvijezde 09.