Meč protiv Slobode označio je i povratak na teren desnokrilnog napadača Lazara Marjanovića, koji je zbog povrede pauzirao od 26. avgusta, kada je u meču sedmog kola protiv Željezničara zamijenjen.

Za razliku od susreta u Sarajevu u kojem je tada premijerligaša iz kanjona Tijesno osvojio vrijedan bod na “Grbavici” subotnji povratak nije bio uspješan za ekipu, koja je poražena od Tuzlaka na svom terenu i ostala prikovana za dno tabele.

– Nažalost poslije tog duela sa “Željom” sve je krenulo nizbrdo. Uspjeli smo od tada do danas da osvojimo samo dva boda, a do tada smo ih sakupili deset. Teško je reći šta je razlog tome, ali je sigurno da su odlazak Elvira Koljića, te povrede Nikole Dujakovića i mene, koji smo do tada po ocjenama mnogih igrali zapaženu ulogu na terenu kumovale tome – rekao je rođeni Nišlija, koji je u Krupi od ljeta 2017. godine.

I kada se činilo da da će povreda zarađena u duelu protiv Željezničara biti brzo sanirana sve se iskomplikovalo.

– Vjerovao sam sa će distorzija zgloba brzo da bude prošlost, ali se na to nadovezalo i nategnuće tetive i još neke sitnice i eto neplanirane pauze od dva i po mjeseca. Iskren da budem za ovo vrijeme najteže mi je bilo kada izgubimo utakmicu, a nisam na terenu, jer uvijek smatram da bi sa mnom možda bilo drugačije – naglasio je Marjanović.

Do kraja jeseni ostala su još tri kola, a raspored po Krupu više nego paklen. Prvo gostuju Gabeli kod GOŠK-a, pa onda dočekuju Željezničar, a onda putuju na noge Zrinjskom u Mostar.

– Za nas je ova prva utakmica najvažnija, jer igramo sa rivalom koji je samo stepenicu ispred nas. Bez obzira na trenutno stanje na tabeli, ekipa nije izgubila samopouzdanje i vjerujem da možemo napraviti dobar posao u Gabeli. Ubjeđen sam da smo daleko kvalitetniji od GOŠK-a i to ćemo pokazati u nedjelju. A, tek onda ćemo početi razmišljati od Sarajlijama i Mostarcima, koji ove sezone i nisu takav bauk kao što su bili prethodnih. Mnoge ekipe su pokazale da se protiv njih može igrati, pa zašto ne bismo i mi. A, onda tokom zimske pauze moramo svi zajedno da vidimo gdje se griješilo i siguran sam da nećemo ispasti – dodao je Marjanović.

U prvih sedam kola prvenstva, odnosno do povrede Lazar Marjanović je na terenu proveo 473 minuta. Za to vrijeme je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju. Sa 27 minuta, koliko je igrao protiv Slobode zaokružio je dosadašnji učinak na 500 minuta.

“Glas Srpske”