Fudbaleri mrkonjićke Slobode Nova Banka, u prvoj utakimici M:tel Prve lige Republike Srpske u Gradišci su odigrali neriješeno sa Kozarom (0:0). Tako su Mrkonjićani na debiju u m:tel Prvoj ligi osvojili bod velik kao Lisina, a da su imali malo sreće možda su mogli i do pobjede. Naime,u finišu meča Predrag Zekanović je pogodio stativu.
Istini za volju, domaći fudbaleri su u prvom poluvremenu propustili nekoliko prilika da savladaju Davida Stjepanovića, koji je odlično branio. Naime, u prvih tridesetak minuta prvog poluvremena, bilo je vidljivo da su gosti iz Mrkonjić Grada loše stajali na terenu, kao da su bili imperesionirani dbijem u Prvoj ligi.
U drugom poluvremenu druga slika na tareni i znato angažovanije igra gostiju, koji su ozbilino prijetili Modiću.
Šef stručnog štaba Sloboda Nova Banka, Darko Maletić, nije krio zadovoljstvo osvajanjem boda na „vrućem“ terenu u Gradišci.


– U prvih pola sata utakmice igrali smo kao u nekom grču.Kozara je objektivno bilja bolja ekipa i bili su zaslužili da imaju prednost. U našim redovima se osjetilo, da je prva utakmica bila veliki izazov za neke igrače koji su igrali u Drugoj ligi. U pauzi smo se sabrali, prestrijili dogovorili i mnogo energičnije ušli u drugo poluvrijeme.Imali smo dvije stopostotene prilike preko Ognjena Soldata i Predraga Zekanovića, koje nismo iskoristili.Zekanović je pogodio i stativu.Na kraju najrealniji je nerješeen rezultat. Čestitam fudbalerima Kozare na fer i korektnoj igri, a moji momcima na osvojenom bodu. Meč u Gradišci je za nama i mi se okrećemo komšijskommd derbiju sa Krupom neredne nedjelje. Siguran sam da će taj meč biti praznk fudbala u Mrkonjić Gradu-kaže Maletić.

Tekst i foto: Slobodan Dakić