Fudbleri Slobode i Gorice iz Šipova na “Lukama 2” odigrali su kontrolni meč u kojem su slavili gosti sa 2:0, potpuno zasluženo, jer su meč ušli sa mnogo energije i sa željom da pobjede. Istini za volju gosti imaju znatno bolji sastav nego u jesenjem dijelu šampionata, a Sloboda “tanji”. S druge strane kombinovni tim Slobode u prvom poluvremenu djelovao je neubjedljivo, bez potrebne energije, htjenja, ideje u igri i sa lošim trčanjem i pas igrom.

Nije to bila ni sjenka ekipe koja je prije sedam dana odigrala odličan meč sa Omarskom. Jednostavo, stekao se dojam da su fudbalerima Slobode od napornih treninga noge bile “olovne”! Neki fudbaleri koji su igrali u u prvom poluvremenu treba da se dobro zapitaju, jesli su li oni potencijal da igraju fudbal u Drugoj ligi. Gosti iz Šipova djelovali su svježije, energičnije, bolje povezani, a sve konce držali su Duško Sakan, Branko Peno (koji ima samo nekoliko treninga, ali koji je majstor s loptom), Mitrić, Sivonjić…ali i jedan momak koji je iz Jajca došao u Goricu Elmin Husić. Igrač koji na terenu očito pravi prevagu i koji je opasan napadač po lijevoj strani terena. Upravo je on u 10. minutu probio odbranu Slobode, ubacio loptu pred gol koju je u mrežu sproveo Toni Lacić. Drugi gol u 60. minutu postigao je Marinko Sivonjić, koji je iskoristio smušenost odbrane Slobode i savladao Stjepanovića.

Fudbaleri Gorice posebno su dominirali u prvom poluvremenu, dok su domaći fudbaleri u drugom poluvremenu zaigrali mnogo bolje i stvorili nekoliko prilika za gol. Naime, strateg domaćih Darko Maletić u igru je uveo Anđelića, Soldata i Makismovića, koji je uspio povezati igru domaćeg sastava. Očito to nije bilo dovoljno da se preokrene rezultat, pa su gosti zasluženo slavili.

Šef stručnog štaba Slobode Darako Maletić nezadovoljan je igrom i zalaganjem svojih fudbalera na terenu.

-Odigrali smo utakmicu kako ne treba igrati. Mislim da je i ovo neko iskustvo da vidimo sve svoje slabosti. Mislim da nas je stigao umor, ali to ne može biti neko opravdanje za lošu partiju. Ove sedmice smo radili dosta dobro i naporno. Nekako smo stalno kasnili u predaji lopte, puno pogrešnih pasova, i poraz je bio neminovan. Želim da kažem da je pobjeda Gorice zaslužena i u svemu su nas nadigrali. Mi ćemo iz ove utakmice pokušati izvući pouke i pokušati se što bolje spremiti za nastavak šampionata. Generalno kad se sve sabere i oduzme odigrali smo ispod svog nivoa. Sigruno možemo i moramo bolje – kaže Maletić.

Streteg Mrkonjićana dodaje da će fudbaleri Slobode “generalku” pred nastavak šampionata imati u subotu u Novom Gradu sa ekipom Slobode, koja “puca” na Premijer ligu BiH.

-Gorica je sigurno najkvalitetnija ekipa od svih sa kojima smo igrali do sada. Mislim da nam taj meč može poslužiti kao dobra provjera da sagledam gdje smo u ovom trenutku. Planiramo da se narednih dana “prebacimo” na teren sa prirodnom travom, jer se moramo pripremati za nastupe na terenima sa prirodnom podlogom. Što se tiče igračkog kadra to je to za sada. Mada smo ostavili mogućnost za još jedno ime, ako se pojavi do kraja prelaznog roka. Vidjećemo šta možemo uraditi. Vlado Koprivica nije danas igrao, jer ima lakšu povredu i nismo željeli da rizukujemo da dodje do teže povrede – kaže Maletić.

Streteg Gorice Duško Sakan, bio je prezdovoljan igrom i pobedom svoje ekipe.

-Realan rezultati i zaslužena pobjeda. Mislim da smo veći dio meča bili bolji, agresivniji…i da nas je “slušao” dobar pas u igri. Baš sam zadovoljan našom igrom i drago mi je da smo konačno bili kompletni. Nedostajao nam je samo Stanko Malinović, koji je polomio šaku. Nadam se da će biti spreman za drugo, treće kolo u šampionatu. I mislimda ćemo biti dosta bolja ekipa nego u jesenjem dijelu sezone. Zadovoljan sam pojačanjima, sve su to igrači iz naše okoline. Mrkonjiću sve čestiteke, a kolegi Maletiću želim mnogo uspjeha i sreće u nastavku šampionata – kaže Sakan.

I upravo tako stručnom štabu i fudbalerima Slobode trebeće mnogo više sportske sreće u nastavku šampionata!

Tekst i foto: Slobodan Dakić