Kao što smo najavili još gotovo prije mjesec dana, da će Marko Maksimović naslijediti na klupi Jedinstva Borisa Savića, to se i obistinilo, a Markan je odradio i prvu prozivku na stadionu “SC Drago Kovačević”.

Sigurno da mu nije bilo lako, jer potrebno je igračima nešto reći, ambicije, planove, a u Žeravici znate da ih nema, odnosno da igrate onako, više drugima da smetata, nego što možete sebi pomoći….

Ipak i u takvoj atmosferi raditi se mora, a Maksimović već na startu ima derbi, kada će podijeliti megdan sa šamačkim Borcem.

Jedinstvo će u narednoj sezoni igrati u dosta izmjenjenom sastavu u kojem će se naći nova lica, a to su Dušan Komljenović i Nebojša Stjepanović pristigli iz gradiške Kozare, Stefan Dujaković i Dušan Vukobratović iz banjalučkog Borca, stoper Đorđe Rosić iz prnjavorskog Ljubića i golman Neven Miljković iz Dubrava.

Ono što može radovati sve navijače žeravičkog kluba jeste činjenica da će najbolji fudbaler Ognjen Škorić i naredne sezone nositi dres Jedinstva.

Iz kluba su otišli: Armin Hamzić (Obradovac), Živko Bubić, Aleksa Radetić i Asmir Hamzić (Kozara iz Gradiške), Dragan Arežina (Rudar Prijedor), Miroslav Nedić (13 Skojevki), Bojan Ilić, Belmin Huskić i Adis Hamzić (Dubrave).

G. Popović