Fudbaleri Borca nisu imali sreće prilikom žrijeba za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i rival će im biti rumunski prvak Kluž.

Banjalučani nisu imali sreće, jer su im osim Rumuna potencijalni rivali bili jermenski Alaškert, makedonska Škendija i crnogorska Budućnost. Prvi susret Kluža i Borca biće odigran 6. ili 7. jula u Rumuniji, a revanš je sedam dana kasnije u Banjaluci.

– Moglo je puno bolje, a ne znam baš da je moglo gore. Kluž je klub koji ima budžet od 30 miliona evra i godinama je konstantan u Evropi. Ali ovo je Liga šampiona i znali smo da nećemo biti favoriti, jer nam je koeficijent slab, nismo nosioci. Kluž je apsolutni favorit, ali ćemo dati sve od sebe da se dobro predstavimo i ako se ukaže prilika pokušamo nešto više. Prijetiti Rumunima bilo bi stvarno neozbiljno – naglasio je šef stručnog štaba Borca Marko Maksimović.

Po specijalizovanom fudbalskom sajtu “Transermarkt” tržišna vrijednost rumunske ekipe je 27,55 miliona evra, a Borca 6,4.

– I ta činjenica sama po sebi sve govori. U njihovim redovima je nekoliko reprezentativaca Rumunije, veliki broj iskusnih internacionalaca, ali ne vrijedi sada kukati – nastavio je Maksimović.

Banjalučani su čekali punih deset godina da ponovo budu učesnici kvalifikacija za Ligu šampiona i sigurno će im to biti dodatni motiv.

– Motiv je jedno, a iskustvo igranja u Evropi nešto sasvim drugo. Iako smo igrali prošle godine kvalifikacije za Ligu Evrope, bilo je to po jedna utakmica i obje smo igrali kod kuće. Sada je ovo Evropa kakvu znamo, igra se dvomeč u najjačem takmičenju. Međutim, nema predaje. Moramo da napredujemo na svim segmentima u klubu i da Evropu shvatimo kao jedno iskustvo te da se spremamo za ono najvažnije, a to je prvenstvo. Evropa, bez obzira na to igrali jedno, dva ili tri kola će proći, a ostaje ono od čega živiš, prvenstvo – dodao je Maksimović.

Borac dobio potencijalne rivale u drugom kolu LŠ: Prođite KLUŽ, i eto trećeg kola!

Fudbaleri Borca ukoliko prođu prvo kolo preuzeli bi od Kluža status nosioca i bili povlašćeni u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, za koje će se žrijeb održati danas.