Maks Juraj Ćelić novi je fudbaler Borca i priključiće se ekipe na pripremama na Zlatiboru!

Prve fudbalske korake napravio je u zagrebačkom Dinamu, a znanje je kroz omladinske kategorije sticao i u Duizburgu.

Seniorsku karijeru započeo je u Varaždinu, a potom je igrao za Goricu, Lavov, Mesinu i Berou.
Maks Juraj Ćelić novi je fudbaler našeg kluba u koji je stigao sa zadatkom da pojača “crveno plavi” odbrambeni bedem.
Maks igra na poziciji štopera, a rođen je 8. marta 1996. godine u Zagrebu.

-Srećan sam što sam došao u Borac. Nisam imao dilemu nakon što su mi čelni ljudi kluba predstavili projekat i ambiicije u narednoj sezoni. Znam da ćemo se boriti za titulu i nadam se da će saradnja biti uspješna. Upoznat sam sa kvalitetom Premijer lige i očekujem veoma zanimljivu sezonu – rekao je Ćelić koji je sa našim klubom potpisao dvogodišnji ugovor.

Maks Juraj Ćelić sa Gradskog stadiona u Banjaluci odmah je produžio ka Zlatiboru da se priključi pripremama za novu sezonu. Put Zlatibora je krenuo i Milan Tegeltija, predsjednik FK Borac koji kaže da prelazni rok za naš klub i dalje traje.

-Raduje me što je Maks Juraj Ćelić stigao u naše redove i od njega očekujem da dodatno pojača konkurenciju u našoj odbrambenoj liniji. To je profil igrača koji smo tražili. Željan dokazivanja i sa jakom borbenom crtom karaktera. Takvi igrači su nam potrebni za identitet ekipe koji pravimo, a to je da se svaki igrač, u svakom trenutku, bori za grb našeg klub. NJegovim dolaskom ne stavljamo tačku na prelazni rok. Pregovaramo sa još nekoliko igrača koji bi trebali da nam donesu kvalitet više – rekao je Tegeltija.