Majice sa likom proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića ovih dana su pravi prodajni hit u Banjaluci s obzirom na njegovo skorašnje učešće na ATP turniru Srpska open.

Ovo tvrde i brojni prodavci “buvljeg” dijela Banjalučke tržnice, koji ističu da se snalaze kako bi podmirili potrebe odraslih, a posebno djece, omladine i njihovih roditelja koji kupuju mališanima poklone i druge rekvizite sa likom najboljeg srpskog tenisera.

– Ovo je period kada su i dresovi najboljih svjetskih fudbalera, poput Mesija i Ronalda, manje popularni u smislu prodaje od našeg Noleta – rekao je jedan od prodavaca.

Osim majica sa likom Đokovića, prodavci nude i jastučiće, šolje i druge stvari kojima dominira lik najboljeg tenisera svijeta.

Ljubitelji tenisa će na Srpska openu od 16. do 23. aprila imati priliku da vide najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, kao i druge teniske zvijezde.

Osim Đokovića, u Banjaluci će igrati Andrej Rubljov, Stanislas Vavrinka, Borna Ćorić, Gael Monfis, Rišar Gaske, Laslo Đere, Filip Krajinović i drugi. Srpska open 2023 je ATP turnir iz serije 250, koji se nakon dvije uzastopne godine u Beogradu, ove godine održava u Banjaluci.