Strahinja se vratio iz Madrida, iz teatra snova zvanog “Santjago Bernabeu”! Devetogodišnji dječak iz Zalužana, polaznik Škole fudbala Mladost, poslije mnogo peripetije uspio je ipak otići u Španiju, u kamp Real Madrida, nakon što je to zaslužio svojim fudbalskim znanjem na kampu koji je jesenas održan u Banjaluci. Sedam dana živio je san prepun utisaka, dešavanja koja su pored njega i oca Siniše prošli poput trenutka svjetlosti. Sve je bilo glamurozno, pa i nečudi što Real zovu kraljevskim klubom, jer on uistinu jeste najveći na svijetu.

Strahinja se kući vratio sa poklonima. Ne skupim, ali orginalnim, onoliko koliko se moglo, počastio je trenere i prijatelje iz ŠF Mladost. Ispričao im sve ono što je vidio i doživio tamo, i preporučio svima da maštaju o Realu, jer većeg i boljeg nema,…

A, mi smo saznali da je Strahinja bio među tri najbolja polaznika kampa u Madridu u svom uzrastu i da su vrata “galaktikosa” još uvijek odškrinuta, da jednog dana, Strahinja na velika vrata prođe tunelom prema zelenom tepihu Bernabea. Slijedi, rad, rad, i samo rad, jer bez njega nema ni sna, ali ako iko zna kako doći do pozornice sa blještavim reflektorima, onda je to Strahinja Štrkić, jer 150 časova u društvu najvećih nije malo,….