U predivnom ambijentu stadiona “Luka”, gotovo nakon godinu fudbaleri Sloge odigrali u zvanični meč, i to u Premijer ligi BiH, ali ga neće pamtiti po dobrom!

Velež je nakon bukvice u Kupu, očitao još jednu lekciju Slogi (0:2) i tako tim koji je nedavno preuzeo Vlado Jagodić gurnuo u vraški tešku poziciju da eventualno izbori opstanak. Za sada su ispod crte, posljednji na 12. mjestu sa 23 boda, istina i ostale ekipe su tu negdje u bod, dva, tri, pa se s pravom dobojski premijerligaš još uvijek može nadati opstanku.

Strijelci za “rođene” bili su Haskić u 36. minutu, te Lauš u 66. minutu. Domaćin bezidejan, i veći dio susreta bezopasan, i da su gosti bili malo precizniji mogla je još koja lopta završiti u mreži domaćina. Sloga je mogla do počasnog pogotka u samom finišu meča, ali udarac Mihajlovića zaustavio je Hadžikić, pa onda i natrčanu lopta Starčevića, spasivši siguran pogodak.

Sloga se tako vratila na “Luke”, koje prelijepo izgledaju, i igurno da će to biti veliki adut domaćinu da u narednim susretima traži bodove spasa….