Fudbaleri mrkonjićke Slobode počeli su sa pripremama krajem prošle sedmice. Nakon prozivke Uprava i stručni štab odlučili su da se prvi ciklus priprema odvija na stadionu sa vještačkom podlogom u Krupi na Vrbasu. Naime, stadion „Luke“ prekriven je sa pola matra snijega. Proteklog vikenda pale su nove količine bijelog pokrivača, pa je svaki rada na terenu nemoguć.

Predsjednik Upravnog odbora Milenko Milekić, ističe da nije bilo drugog rješenja nego da se ekipa preseli da trenira u Krupi na Vrbasu.

-Zahvalni smo našim sportskim prijateljima iz Fudbalskog kluba Krupa koji su nam omogućili da treniramo na njihovom terenu.To smo radili i ranijih godina u zimskom periodu. Kako sada stvari stoje teško je očekivati da i u februaru možemo da treniramo na našem terenu – kaže Milekić.

Šef stručnog taba Željko Vranješ i njegov pomoćnik Milorad Glamočak-Kralj na raspolaganju imaju 17 fudbelara, koji su nosili dres u jesenjem dijelu šampionata.

-Za sada je to igrački kadar. Nije bilo odlazaka, ali i nedolazak fudbalara. Mada imamo planove da ekipu pojačamo sa nekoliko fudbalara – rekao je Vranješ.

 Cilj Mrkonjićana je da se u nastavku šampionata sačuva prvoligaški status. Naravno to neće biti lako kada se zna da je ekipa u prvom dijelu šampionata osvojila 16 bodova. Po nekim procjenama sa osvajanjem šest bodova u prva tri kola mogao bi se obezbjediti plasman na šestu poziciju, koji garantuje takmičenje u „Ligi za prvaka“, čime bi se izbjegla borba za opstanak.

Predsjednik kluba Milenko Milekić, ističe da je u planu da se ekipa pojača sa dva – tri kvalitetna fudbalera i još jednim golmanom.

Uprava kluba obratiće se i Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Republike Srpske sa zahtjevom da Sloboda u proljećnom dijelu šampionata mečeve, kada je domaćin igra na svom terenu-na stadionu “Luke”.

Slobodan Dakić