Radovi na pomoćnom terenu stadio”Luke” privode se kraju! Kako sada stoje stvari neimari do kraja naredne sedmice zavaršiće sve radove, teren će dobiti završni pečat i biti predan na upotrebu Fudbalskom klubu Sloboda!

Radove na “Lukama 2” obišao je načelnik opštine Dragan Vođević sa predsjednikom i podpredsjednikom Skupštine Fudbalskog kluba Sloboda Draganom Plejićem i Slobodanom Dakićem.

Njih je direktor kompanije  “Mavas” iz Mrkonjić Grada Danijel Stojčić (preduzeće koja je izvodilo radove na postavljanju vještečke trave i pratećih sadržaja) upozanao da su radovi u završnoj fazi. Te da su izvedeni kvalitetno i prema standardima UEFA.

-Na terenu su svi radovi završeni. Još je preostalo da danas završimo postavljanje stativa za golove, koji imaju sertifikat 748 koji zadovoljava sve standarde i za odigravanje prvenstvenih utakmica. Ranije smo završili postavljanje vještačke podloge (trave preme standardu FIFA profi), markiranje igrališta i postavljanje montažnih tribina. Ponosan sam što je naša firma  i što sam u svom gradu imao čast da sagradimo ovako jedan moderan teren koji zadovoljava sve standarde UEFA i FIFA, koj traže ove fudbalske asocijacije. Teren i podloga ima serfikaciju FIFA profi i to je najveći standard koji FIFA daje  za vlakna od vještačke podloge koja idu na laboritorijska ispitaivanja u institute. Želim da naglasim da smo za vrijeme izvođenja redova imali dosta poteškoća zbog enromno visokih temperataura. Srećan sam što je naš tim uspio da privede kraju jedan veliki i značajan projekat. Srećan sam i ponosan što danas mogu da stojim na centru terena kao stanovnik Mrkonjić Grada i nekadašnji fudbaler Slobode – rekao je Stojičić.

Zadovoljsvo urađenim poslom i modernim terenom sa vještačkom podlogom nije krio ni predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Sloboda Dragan Plejić.

-Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo danas svjedoci jedne istorijske činjenice gdje Fudbalski klub Sloboda nakon 76 godina postojanja na upotrebu dobija i pomoćni, pored glavnog terena. Teren će biti najbolji u regionu, čime smo stvorili uslove za treniranje našeg tima, ali i ekipa iz susjednih mjesta. Raduje da će stadion dobiti rasvjetu za treniranje i odigravanje utakmica u noćnom terminu. Očekujemo da će svi radovi biti završeni u što kraćem roku. Biće to prilika da se na našim “Lukama 2” okupimo s fudalerima u večernjim časovima i da prisustvujemo jednoj noćnoj utakmici u našem gradu- rekao je Plejić.

Završetak radova na pomoćnom terenu stadiona „Luke“, pozdravio je i načelnik opštine Dragan Vođević i iskazao svoje zadovoljstvo što Mrkonjić Grad sada ima dva moderna fudbalska terena.

-Zadovoljan sam što su radovi u završnoj fazi. Očekujemo da za par dana sve bude završeno i da se teren stavi  u funkciju. Kao što vidite danas se postavljaju golovi, mreže i reflektori, koji će omogućiti da se teren koristi u večernjem terminu. Ovaj projekat je veoma značajan, ne samo za Fudbalski klub Slobodu nego i za naš grad i širu regiju. Izgradnja ovog terena omogućiće da nam u goste dolaze ekipe iz okruženja na pripereme, jer će na raspolaganju imati teren sa travnatom i vješatačkom podlogom – rekao je Vođević.

On je istakao da na području ove lokane zajednice ima još planova za izgradnju fudbalskih terena za priprem ekipa.

-U kompleksu Turističkog centra “Balkana” na lokaliteu Rasadnik, koji je u vlasništvu Šumskog gazdinstva “Lisina” postoj jedan travanati teren. Imamo planove da taj teren proširimo i uredimo u saradnji sa Šumskom gazdinstvom „Lisina” za visinske pripreme i treniranje ekipa na tom terenu, u kombinaciji sa terenima u Mrkonjić Gradu. Naravno, to je jedan zahtjevan projekat koji zahtjeva saradnju i odobrenje  sa preduzećem koje je vlasnik kompleksa i „Srpskih šuma“, jer opština nije vlasnik zemljišta. Međutimm, naša je namjera da i sa ovim terenom proširimo našu ponudu prema klubovima za pripreme i da im omogućimo vrhunske uslove za pripreme u našem gradu – dodao je Vođević.

Inače, projeket izgradnje pomoćnog terena stadiona “Luke” realizuje mrkonjićko preduzeće “MIG elektro”, u saradnji sa svojim kooperantima. Radnici ovoga preduzeća već desetak dana rade na postavljanju rasvjetnih tijela na stubove visoke 12 metara. Naime, postavljeno je deset, po pet stubova sa obje starne terena, sa ukupno 36 rasvjetnih tijela što treba da omogući da se na “Lukama” u večernjem terminu mogu održavati trenizi i odigravati prvenstveni mečevi.

U ovom preduću ističu da su radovi u zavrešnoj fazi i da će uskoro biti završeni. Kada slijedi ispitivanje sistema rasvjete i stavljanje u funkciju i povezivanje na trafo koji treba da se instalira u kompleksu “Luka”.

Tekst i foto: Slobodan Dakić