Posle nezvaničnih spekulacija da fudbaler Reala iz Madrida, Luka Jović, preuzima deo fudbalskog kluba Zvijezda 09, stigla je i zvanična potvrda – reprezentativac Srbije biće zadužen za sva sportska pitanja kluba koji se od prošle godine takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske. Dvadesetčetvorogodišnji fudbaler na ovaj način želi da pomogne mladima širom regiona, ali i klubu iz svog rodnog grada.

Jović je sa sadašnjim rukovodstvom kluba podelio svoje ideje i viziju koje bi klub podigle na viši nivo i od njega napravile konkurentnog rivala na terenima širom države. Mladi „galaktikos“ napomenuo je da će treninge i rad sa fudbalerima Zvijezde 09 biti poveren stručnom i pouzdanom timu eksperata koji će raditi u interesu kluba i daljeg prosperiteta igrača.

Prijateljstvo sa osnivačem i predsednikom kluba, gospodinom Borisom Stanišićem, presudilo je da se uključim u rad kluba Zvijezda 09. Želeo bih da u narednim godinama klub izraste u stabilnog i konkurentnog premijerligaša koji će biti rasadnik talenata. Radićemo na tome da obezbedimo najbolje uslove za napredak mladih igrača – izjavio je Luka Jović. 

Fudbalski klub Zvijezda 09 osnovan je 2009. godine u Etno selu Stanišići u Bijeljini, a trenutno se nalazi na četvrtom mestu na tabeli.