Redovna sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske održana je juče u Banjaluci pod predsjedavanjem predsjednika Mile Kovačevića.
U obimnom dnevnom redu članovi fudbalske vlade Srpske usvojili su odluku o kalendaru takmičenja Prve, Drugih i Regionalnih liga FSRS za takmičarsku sezonu 2018/2019. godinu. Jesenji dio sezone počinje 11. avgusta a završava se 24. novembra 2018. godine poslije šesnaest odigranih kola.
Ukupno u Prvoj ligi RS biće odigrana 22 prvenstvena kola. Nakon toga igra se PLEJ OF i PLEJ AUT u 10 dodatnih kola.
U kalendaru takmičenja tri srijede planirane su za Kup utakmice FSRS – 12. septembra (1/16), 10. oktobra (1/8), 14. novembra 2018. (1/4 finala).
Razmatrani su i usvojeni Izvještaji takmičarskih organa o takmičenju Prve, Drugih i Regionalnih liga FSRS za proteklu takmičarsku sezonu (2017/2018.god.) s tim da nije usvojen Izvještaj komesara za takmičenje Regionalne lige grupa „Istok“ za proljetni dio takmičarske sezone. Na narednoj sjednici IO FSRS u julu izvještaj komesara Jovice Đokića iz Bjeljine biće ponovo u fokusu.
Članovi Izvršnog odbora FSRS donijeli su odluku da sudije i kontrolori iz PFS Banjaluka neće biti u žrijebu za utakmice u jesenjoj sezoni dok god ne postupe po Upustvu o sprovođenju aktivnosti formiranja Udruženja fudbalskih sudija i instruktora suđenja GFS Banjaluka.  Ostali Područni fudbalski savezi su u zadatom roku postupili po Upustvu.