Lider drugoligaškog karavana, fudbaleri Željezničar Sport Tima počeli su pripreme za proljećni dio sezone. Iako snijegom prekiven teren s vještačkom travom na “Predgrađu”, sve je prštalo od želje, htijenja, borbenosti da se već na startu postave jasni ciljevi ovog kolektiva iz Banjaluke. Treneru Branislavu Kruniću na prozivci javilo se 25 igrača. Na prvom okupljanju nisui bili prisutni svi igrači, ali opravdano, kako ističe Krunić.

– Klub su napustili Pero Kostić, Nemanja Mihajlović i Milan Grković. Ekipi su priključeni talentovani kadeti Malić i Ružičić. Inače postoji velika mogućnost da klub dovede još neko pojačanje, ali i da neko napusti “dizelku”. Novajlija je za sada Nikola Babić (1996), koji je došao iz Karanovca – poručio je Krunić.

Kompletne pripreme biće obavljene u Banjaluci, a igrač trener Branislav Krunić ni pedalj ne odstupa od plana, a to je napad na Prvu ligu RS.

– Da, to je naš cilj i ostvarićemo ga! Željezničar želi hrabro zakoračiti na najvišu scenu fudbala Srpske, ali i BiH. Kompletan igrački kadar dolazi iz naših redova, izuzev golmana Kukrike, kojeg ćemo nadam se zadržati i pored nekoliko primamljivih ponuda koje ima. Naša snaga je naša mladost koju traži pola velikih klubova iz regiona, ali za sada oni će ostati svi na “Predgrađu” – istakao je Krunić.

Prvu pripremnu utakmicu Željo će odigraće 21. januara kao domaćini protiv premijerligaša Metalegea iz Jajca. Za 4. februara rival je prvoligaš Rudar Prijedor, a između 10. i 15. februara planiran je put  u Beograd, gdje će se igrati protiv superligaša iz Srbije Čukaričkog, a predviđen je jošjedan kontrolni meč, i to protiv još jednog premijerligaša, ekipe Krupe, koji će biti odigran takođe u terminu između 10. i 15. februara.