Miljan Ljubenović ove sezone uz Aleksandra Vukotića izrastao je u perjanicu premijerligaša iz Krupe na Vrbasu. Sjajne partije omalenog veziste nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Trka, brzina, fudbalsko umijeće, dosljednost kako u igri prema naprijed, ali i sto tako i u defanzivnim zadacima, asistencije  i na kraju golovi bili su obilježje Miljana u polusezoni iza nas.

 – Kao i prošle sezone bilježimo sjajne rezultate za sada i uz ovakav kontinuitet dobrih igara i rezultata “Liga za prvaka” nece izostati! U igri smo i u oba kupa RS i BIH, u išto znači da guramo na tri fronta. Svaku utakmicu, kako prvenstvenu, tako i prijateljsku, pa čak i onu na treningu između sebe igramo maksimalno jako kao za bodove i mislim da se to odražava na rezultate i na sjajnu atmosferu u klubu – poručio je Ljubenović.

Krupa je prošle sezone bila iznenađenje, ove više nije?

– Početak nije bio baš kako smo zamišljali, ali kasnije smo ušli u onaj ritam koji smo imali prošle godine. U najvažnijim utakmicama dobijali smo velike rivale,  priredili ljubiteljima bh fudbala lijepe i zanimljive susrete sa Borcem u banjalučkom derbiju, pa i sa Sarajevom nevjerovatnu završnicu i preokret. Ostalo je još par zanimljivih susreta do kraja polusezone u kojima očekujemo pozitivne rezultate i da sa dobrim bodovnim saldom prezimimo  pauzu.

Igraš kao nikada, zrelo i pametno?

– Imao sam dobre partije ove sezone, postigao 3 gola i dodao nekoliko asistencija. Osjećam se sjajno, ali to je velika zasluga i mojih saigrača koji svojim kretanjima, pasovima i odrađivanjem svojih zadataka stvaraju nama šanse za pogodak. Mislim da ovaj uspjeh Krupe ne stvara pojedinac nego tim i to je ono što nas u klubu spaja i razlikuje od ostalih ekipe.

Kako vidiš rasplet u Premijer ligi BiH ?

– Sezona je na startu donijela mnogo iznenađenja. Neki su loše krenuli pa se kasnije digli, neki i dalje ne uspjevaju izaći iz krize. Vidimo i da imamo sjajnu borbu za titulu ove godine, poslije ovog kola tri ekipe se bore za vrh, ni ostale ne zaostaju mnogo, bar ne za izlazak na evropsku scenu, ali ima još mnogo da se igra i mislim da će plej -off donijeti dosta dobre susrete. Tako i sa druge strane mislim da će biti teška borba za opstanak trenutno i za Slobodu za koju sigurno mnogi nisu garantovali ovakav jesenji dio sezone. 

Hoćemo li te gledati i na proljeće u Krupi na Vrbasu ?

– Nisam fokusiran i ne razmišljam o ponudama. To je posao Uprave kluba koja sigurno na najbolji mogući način radi posao za nas mlade igrače. Imam povjerenja u njih, a ja sam skoncentrisan na teren i moje je da na njemu dajem maksimum, kako zbog sebe, tako i zbog svoje ekipe.

Da nije u pitanju neka banjalučanka?

– Hahahahaha, možda i jeste. Već dvije godine sam u vezi sa Nadom. Za sada toliko…..