Fudbaleri Mladosti iz Donje Slatine na svom terenu porazili su Dubrave rezultatom 3:2 u okviru petog kola Druge lige RS – grupa Zapad .

Viđena je vrlo kvalitetna utakmica, a da su pobijedili i gosti ne bi bilo nezasluženo,  jer su stvorili dosta šansi,  mogu da žale za neiskorištenim prilikama…

Mladost je iz prve šanse na utakmici došla s do gola! U  20. minutu Radoslav Tešić  je poslao dugu loptu prema Zoranu Periću koji prolazi pored Igora Pilipovića  koji ga  ruši s leđa, a glavni sudija meča Duško Puvača pokazuje na bijelu tačku. Precizan sa 11 metara bio je kapiten Mladosti Dušan Bijelić za 1:0.

U 25. minutu Nemanja Gavrić je prošao na lijevoj strani i ubacio loptu na peterac, na nju je natrčao Srđan Berić koji šutira, ali njegov udarac u posljednjem momentu blokira Radoslv Tešić. U 32. minutu Nemanja Gavrić  je uputio centaršut s lijeve strane prema Merisu Demi koji sa pet metara  glavom šutira preko gola. U 42. minutu Siniša Žerić prošao je po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i uposlio   Džafera Džafića koji šutira iz prve, ali golman je bio na mjestu.

Na samom početku drugog poluvremena Dubrave su  ponovo u prilici, Berić je proigrao Demu koji  izlazi pred golmana Lukića, ali je Dušan Bijelić na vrijeme uklizao i šansa je propala. U 53. minutu Demo  se našao u još jednoj dobroj šansi, ali Lukić ponovo brani. Dubrave su dobru igru krunisali golom u 61. minutu. Bojan Kumić odlično je prošao kroz sredinu, ušao u kazneni prostor,Radoslav Tešić  je igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija  Puvača nije imao sumnju i odmah je pokazao na bijelu tačku. Srđan Berić  bio je precizan za 1:1.

U 67. minutu Siniša Žerić je prošao po lijevoj strani i  dodao loptu Tešiću, koji je uputio centaršut na drugu stativu gdje je sjajno skočio Džafer Džafić  i glavom loptu zakucao u gol. Mladost je povećala  svoju prednost  u 77.  minutu,Siniša Žerić sjajno je prošao po lijevoj strani, oštro ubacio na pet metara, a Džafer Džafić je  visoko skočio, sjajno šutirao glavom, golman  Vasić odbranio, ali samo na kratko, jer se lopta odbija ponovo do Džafić kojem nije bilo teško da je smjesti iza leđa Vasića za 3:1!

Dubrave su  smanjili rezultat na 3:2 u 79. minutu,Srđan Berić  je poslao dugu loptu na desnu stranu prema  Nemanju Gavriću  koji je ušao u kazneni prostor, nesebično dodao loptu usamljenom Merisu Demi, kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

U posljednjim minutama utakmice, Dubrave su promašile “mrtvu” šansu, Berić je proigrao Mirka Milakovića na lijevoj strani koji je ubacio u šesnaesterac, lopta je došla do Nemanje Gavrića koji je imao prazan gol ispred sebe,  ali nije bio precizan.

MLADOST (DS) – DUBRAVE 3:2 (1:0)

Strijelci: 1:0 Bijelić (20, penal), 1:1 Berić (61, penal), 2:1 Džafić (67), 3:1 Džafić (77), 3:2 Demo (79). Stadion: FK Mladost. Gledalaca: 100. Sudija: Duško Puvača (Novi Grad). Pomoćnici: Bojan Džepina (Prijedor) i Dragan Rajlić (Novi Grad). Delegat: Mladen Ličina (Ljubija). Kontrolor: Nikola Crnadak (Laktaši). Žuti kartoni: Bijelić, Čaušević (Mladost), Vasić, Berić, Kumić, Pilipović (Dubrave).

Mladost: Lakić, Kadić, Bijelić, Paležnica, Ilić, Huseinbašić (od 82. Đurić), Žerić, Tešić, Džafić (od 90. Karanović), Perić, Čaušević.

Dubrave: Vasić, Kostić (od 80. V. Gavrić), Hadžialagić, Radosavac, Dimitrijević (od 46. Milaković), Gavrić, Berić, Pilipović, Vukajlović, Kumić (od 69. Glišić), Demo.

G. Popović