Lijevče je  uz dosta muke  slavilo u komšijskom derbiju protiv Kladara sa 1:2 u okviru 13.  kola Regionalne lige, grupa Zapad .

U 10. minutu domaći tim je tražio najstrožu kaznu jer je poslije duela sa Nikolom  Lekićem  u kaznenom prostoru Lijevča pao Nemanja Todorović,  ali sudija Miran Kolar  nije pokazao na bijelu  tačku. U 20. minutu Lijevče je povelo. Željko Đukanović je odlično prošao po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i na drugoj stativi pronašao usamljenog Bojana Ercega koji je sa lakoćom poslao loptu u mrežu za 0:1. Dva minuta prije odmora izjednačenje! Radan Zelenac je ubacio iz slobodnog udarca, Bojan Erceg je nespretno igrao rukom u svom šesnaestercu, pa sudiji  Kolaru nije preostalo ništa drugo nego da pokaže na bijelu tačku. Sa 11 metara precizan je bio Nemanja Todorović za 1:1.

Mogli su Kladari i do preokreta u 45. minutu,Dejan Nježić  je centrirao iz kornera, a Radan Zelenac glavom šutira pored gola.

U  49.  minutu Nemanja Todorović je izašao jedan na jedan sa golmanom Lijevča, ali Marjanović iz tog duela izlazi kao pobjednik. U 53. minutu gosti su opet poveli, Željko Đukanović je sjajno prošao po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i uputio šut  iskosa sa nekih desetak metara, golman  Miloš Kresović brani, lopta se odbija do Dragana Dumonića koji je šalje u mrežu za 1:2.

U 76. minutu Dragan Marjanović je  ubacio sa desne strane u šesnaesterac, Dragoljub Grahovac je glavom spustio loptu na peterac za Nemanju Todorovića, ali ovaj loše zahvata loptu koja odlazi tik pored stative. U 78. minutu Nemanja Jalić je snažno šutirao sa oko 20 metara, pogodio je prečku. Šest minuta kasnije Aleksandar Knežević je imao čisti zicer, bio sam ispred Kresovića, alidomaći golman sjajno  brani zicer. U 87. minutu Nemanja Todorović opet  se našao sam pred golmanom gostiju, ali je neprecizno šutirao.

Ovim trijumfom Lijevče je nastavilo trku za vrhom sa Karanovcem i Goricom, dok su Kladari ostali prikovani za dno.

KLADARI – LIJEVČE 1:2 (1:1)

Strijelci: 0:1 Erceg (20), 1:1 Todorović (43, penal), 1:2 Dumonić (53). Stadion: FK Kladari. Gledalaca: 100. Sudija: Miran Kolar. Pomoćnici: Aleksandar Jevtić (oba iz Prijedora) i Dejan Milovac (Banjaluka). Delegat: Živko Keleč (Banjaluka). Žuti kartoni: Nježić, Lovrić, Jalić (Kladari), Zekonja, Tomić, Dumonić (Lijevče). 

Kladari: Kresović, Nježić, Zelenac, Grahovac, Lovrić, Trivunić, Savanović (od 66. Dabić), Jurišić, Jalić, Todorović, Marjanović.

Lijevče: Marjanović, Zekonja, Lekić, Tomić, Tešić (od  58. Đuranović), Ilić, Erceg (od 58. Knežević) Dumonić, Đukanović, Kočić, Perić. 

G. Popović