Kuglice u Nionu 15. juna daće Borcu rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona! Ko god da bude, nema razloga za nezadovoljstvo, jer u bubnju će se naći nekoliko “opasnih” ekipa, ali isto tako i nekoliko s kojima bi banjalučani mogli odigrati egal utakmice i nadati se eventualnom prolazu u novu rundu.

Borac nije nosilac, i sa te strane imaće otežavajuću okolnost, pa ga čeka “sito i rešeto”, pa idemo redom…..

Svakao da je najzvučnije ime zagrebački Dinamo, koji već godinama kotira kao najbolji klub regije, a poslednjih sezona preskočili su svju barijeru “evropsko proljeće”, i sa te strane bi u Banjaluku došli kao veliki favoriti.

Potencijalna mina je i šampion Švedske Malme, kao i bugarski Ludogorec, sastav koji posljednju deceniju igra uvijek Evropu, sa više ili manje uspjeha. Od nepoželjnih rivala svakako je i “laka mađarska konjica” Ferencvaroš, koji je bio ubjedljiv ovog proljaća, baš kao i Borac.

Nisu atraktivni, ali jesu jaki, Kluž, šampion Rumunije, kao i Legija iz Varšave, najbolja ekipa Poljske.

A, onda stižu ekipe sa kojima bi se moglo u boj, a to su svakako Šerif iz Tiraspolja, šampion Moldavije, Škendija, prvak Sjeverne Makedonije, Dinamo Tbilsi (Gruzija), Slovan Bratislava (Slovačka), Žalgiris Kaunas (Litvanija), Flora Talin (Estonija), te podgorička Budućnost, najbolja ekipa u Crnoj Gori.

U slučaju elminacije Borac nastavlja evropsko ljeto u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Konfederacije.

Prvi mečevi za Ligu šampiona igraju se 6. i 7. jula, dok su revanši sedam dana kasnije.

Sretno BORČE!