Vjerujem da mnogi ljubitelji fudbala ne znaju koliko Prva liga RS za fudbalerke broji članova. Zvuče nevjerovatno, elitna ženska fudbalska liga u okviru Fudbalskog saveza RS broji čak tri člana. Doduše, prvenstvo je počeo i četvrti klub, ali je izbačen, jer nije odigrao dvije utakmice.

U eri kada ženski fudbal je „miljenik“ svjetske i evropske kuće fudbala, kada su brojni grantovi i projekti usmjereni na njegov razvoj, u Fudbalskom savezu Republike Srpske misle suprotno, izgleda da seliga igra reda radi, da neko može reći da imamo i žensku ligu.

Na svakom seoskom turniru, rijetko ćete naći manje od četiri ekipe, ali tako organizovana sportska organizacija, kao FSRS, očigledno ima važnije stvari od uključivanja dama u najvažniju sporednu stvar na svijetu.

Tri kluba je neviđena bruka i sramota, pogotovo što takvo takmičenje treba nazvati šampionat Srpske. Kakav je to prvak sa svega četiri odigrane utakmice, odnosno da li će se u niži rang „preseliti“ trećeplasirana ekipa.

Nisu krivi klubovi, naprotiv. Njima treba odati priznanje, jer igraju, iako je veliki broj klubova je odbio da igra ovaku ligu. Šta ako se desi, da još dva kluba odustaju, da li će plasman u Premijer ligu BiH obezbjediti ekipa, koja jedina o(p)stane.

Kakvu poruku naš Savez šalje, djevojkama i ženama. Da li je i ovdje prisutna diskriminacija ili to je opet neka teorija zavjere iz neke opozicione kuhinje?