Poslije dugogodišnje stagnacije i gotovo haotičnog stanja u Klubu, Leotar jesenju polusezonu završio je na prvoj poziciji druge lige Istok. Zahvaljujući entuzijazmu igrača i odlučnosti Uprave, cilj Kluba je da se vrati u prvoligaško takmičenje.

Četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranog, Leotaru daju za pravo da planira prelazak u viši rang takmičenja. Na startu jesenjeg dijela nisu imali Upravu i Skupštinu, i svega petnaest igrača na raspolaganju. Sada je, tvrde u Stručnom štabu, lakše.

– Funkcionišemo onako kako treba, na početku je bio prioritet da prikupimo što više bodova, da se dokopamo polusezone, da budemo među nekoliko ekipa – ističe Oleg Ćurić, šef Stručnog štaba FK Leotar.

On kaže da su i igrači ozbiljno shvatili poziciju Kluba, i da povratak iz agonije nije lagan. Za šesnaest godina, od šampiona Premijer lige do drugoligaša, prošli su teške trenutke. U jesenjem dijelu izvučen je maksimum iz ekipe.

– Nadam se u ovom drugom dijelu, ako se ekipa kvalitetno fizički pripremi, uz nekoliko pojačanja, i ako nas povred mimoiđu, možemo da osvojimo ono što zaslužujemo, a to je prvo mjesto – vjeruje prvotimac Srđan Andrić.

Za prestojeću polusezonu u Klubu očekuju dolazak četiri igrača. Pozicije koje nisu adekvatno zastupljene su napadač i vezni red.

-To je prioritet, idemo korak po korak, da se stvari dovedu na pravo mjesto, da Klub funkcioniše onako kako je krenulo, ne može preko noći, ali prioritet je Prva liga – dodao je trener Ćurić.

Već sada bi, kažu u Klubu, Uprava trebala da slaže strategiju za duži period i povratak u društvo najboljih. Prozivka igrača zakazana je za srijedu, kada zvanično počinju pripreme za nastavak prvenstva.