Prvoligaš iz Etna sela Stanišići nastavio je sa odličnim igrama ovog proljeća. Prošli su vrlo lako kroz Pilicu, pobijedivši fenjeraša Budućnost (1:5), pa su sada na četiri koraka od lidera Slobode.

Trener Zvijezde 09 Mile Lazarević bio je i više nego zadovoljan poslije meča.

– Kao i prethodnu utakmicu protiv ekipe Modriče, momci su maksimalno pristupili i odradili utakmicu veoma kvalitetno. U ovoj utakmicu su pokazali još veće jedinstvo i drugarstvo. Najbitnije je da nije došlo do opuštanja i ovim putem čestitam mojim igračima koji su u posljednjih šest kola uspjeli osvojiti 16 bodova uz gol razliku 18:1. Smatram da je to odlično ali prvenstvo tek “kreće”. Kao što sam rekao u prethodnim izjavama, mi u svaku utakmicu idemo na pobjedu kao i u sljedećoj protiv Slavije koja nije uspjela da dobije ekipu Slobode iz Novog grada. Ekipa Slavije je kvalitetniji protivnik od prethodne dvije ekipe tako da se moramo maksimalno pripremiti kako bi nastavili pobjednički niz – istakao je Lazarević.

Marko Vidović, prvotimac Zvijezde 08 naglašava da je ozbiljan pristup donio i pravi rezultat.

– Ušli smo odlično u utakmicu. Znali smo da i ako je Pilica posljednja na tabeli da neće biti lako. Postigli smo golove na vrijeme i bili smo efikasni kao i na prošloj utakmici što je dobro za naše napadače i njihovo samopouzdanje. Rutinski smo priveli utakmicu kraju, sve vrijeme smo kontrolisali igru i nametnuli svoj ritam što je rezultiralo visokom pobjedom kao i u prošlom kolu – istakao je Vidović.