Iskusni stručnjak Mile Lazarević, koji se prihvatio nezahvalnog trenerskog posla u Drini, vjeruje da će, uprkos teškoj situaciji uspjeti da napravi ekipu, koja se u prvoligaškoj sezoni neće boriti za opstanak.

Zvorničani su poslije baraža za popunu Prve lige bili praktično drugoligaš, jer su u oba susreta poraženi od Veleža iz Nevesinja, ali su odustajanjem Krupe na “mala vrata” ostali u eliti Srpske. Uz sve to klub je već duže vrijeme bez uprave, a njim trenutno rukovodi radno tijelo.

– Kada sam dolazio znao sam šta me čeka. Slična situacija je bila i u mom prvom mandatu, jer je tada klub ispao iz Premijer lige. Svjestan sam da moramo praktično početi od nule i da je jedini cilj u novoj sezoni da što prije bude obezbijeđen opstanak. Većina igrača iz prošle sezone više nije u klubu, tako da smo počeli praktično iz početka, a od fudbalera koje sada imamo na okupu pokušaćemo da napravimo što bolji tim. Razlog za to je što je u ekipi uz dosta stranaca bilo i fudbalera sa visokim primanjima, što u sadašnjoj situaciji nije bilo moguće ispoštovati – naglasio je Lazarević.

Ekipa je sa radom počela 6. jula.

– Na treninzima je veoma mali broj igrača iz prošle sezone, koje predvodi iskusni Danijel Ćulum, a uz njega su tu još Radovan Vasić, Boris Andrić i Nikola Stanišić. Ostatak čine mlađi fudbaleri iz okoline, koji su tu trenutno na probi. U ovom trenutku je najvažnije da na treninzima imamo kvantitet, jer trenutno radimo sa 24 igrača i tri golmana. Cilj nam je da veći broj njih zadržimo u ekipi, a u narednim danima sigurno će biti još novih imena na treninzima – nastavio je Lazarević.

Već je odigrana i prva kontrolna utakmica u kojoj je doživljen poraz od bijeljinskog Radnika od 1:2.

– Igrali smo poslije samo pet dana rada i ovaj susret, koji nam možda i nije trebao, poslužio je svrsi. Igrali smo dva poluvremena sa različitim postavama i za početak mogu da budem zadovoljan. Do kraja priprema, sa čijim početkom se malo kasnilo, odigraćemo još četiri susreta. Već u subotu igramo protiv novog drugoligaša Srpske Jedinstva iz Roćevića, a za 22. jul zakazan je duel sa Rađevcem iz Krupnja. Juniorska ekipa Zvijezde 09 pojačana sa igračima iz prvog tima, koji su imali manju minutažu na pripremama, biće nam rival 29. jula, a generalnu probu igramo 5. avgusta protiv Bosne iz Kalesije – dodao je Lazarević.

Mile Lazarević se vratio na klupu Drine poslije nešto više od šest godina. Tada je u prvom mandatu proveo godinu i po dana na klupi Zvorničana, a međuvremenu je bio trener Zvijezde 09 i Zvijezde Gradačac u po dva navrata te tuzlanske Slobode, Tekstilca iz Dervente i Podrinja iz Janje.

“Glas Srpske”