Da je fudbal nepredvidiva igra najbolje su na svojoj koži osjetili fudbaleri Slobode, i to samo u sedam dana! Ponizno i tiho su otišli u Krupu na Vrbasu prepuštajući ulogu favorita duplom osvajaču krune Srpske, a vratili su se za Novi Grad s oreolom pobjednika. Gotovo isti scenario bio je i pred duel sa Laktašima, koji su na “Mlakve” otputovali sa željom da što skuplje prodaju kožu glavnom pretendentu za Premijer ligu BiH. Međutim, fudbal ne bi bio “najvažnija sporedna stvar na svijetu”, da sam od sebe izbaci scenario koji malo ko očekuje. Srčano, hrabro, odvažno, ali puni znanja, snage, tehnike i vjere u svoje sposobnosti u 90 minuta ne samo da su parirali domaćinu, već su ih natjerali da dobro razmisle o svom daljnjem putu.

Na kraju i najslađe (0:1), a pored pobjede na zelenom terenu, odnijeli su još jednu, onu na tribinama, jer “laktaška konjica” i na ovom gostovanju osjećala se kao kod kuće. Podrška “Čarobnjaka” i pjesma bila je inicijalna kapsula za nešto veliko. A, sada je jasno svima da ovaj tim Laktaša ima potencijal da se upusti u borbu za sam vrh. Dječije bolesti prelaska u viši rang “obolovali su” na najteži način, gubitkom bodova u već dobijenim utakmicama, pa sada s pravom očekuju seriju koja bi trebala biti “ubitačna”.

Kako god bilo, Laktaši su pokazali da uz svu logistiku i klupsko rukovodstvo koje zajedno diše sa ekipom, i te kako imaju potencijala za mnogo veće stvari…..

SLOBODA -LAKTAŠI 0:1 (0:0)

Strijelci: 0:1 Škorić (69). Stadion: FK . Gledalaca: 300. Sudija: Velimir Drinić (Modriča). Pomoćnici: Aleksandar Milaković (Doboj) Četvrti sudija Dejan Lazić (Modriča). Delegat: Milorad Pisić (Zvornik). Kontrolor: Milan Docić (Banja Luka). Žuti kartoni: Dodig, (Sloboda). Babić, Petković, (Laktaši). Opomena: trener Darko Vojvodić, (Sloboda).

SLOBODA (NG): Todorović, Vejnović, Dodig, Abrego, Samardžić, (od 60. Tiro), Crepaldi, Račić, Kesić, Fontemači, Saletović, Alić. Trener: Darko Vojvodić.

LAKTAŠI: Vuković Đ, Milić, Ostojić, Marković, (od 66. Zelenika), Petković, (od 58. Radetić), Škorić, Bosančić, (od 66. Keleman), Runić, Dojčinović, Babić N. (od 66. Milojević), Vuković D. Trener: Miljan Bajić.